Gangaram Panday mogelijk weer kandidaat NPS in Saramacca

Gangaram Panday Tineswar mogelijk weer kandidaat NPS in SaramaccaBronnen hebben tegenover Dagblad Suriname bevestigd dat de Nationale Partij Suriname (NPS) ook een positie wil hebben in Saramacca. Naar het schijnt wil de NPS bij de komende verkiezingen in mei Tineswar Gangaram Panday weer als kandidaat voor de NPS naar voren schuiven. ‘Als partij zijn wij nog niet zover om een kandidaat in Saramacca aan te wijzen’, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. ‘We zijn nog bezig met onderhandelingen. Zodra het duidelijk is welke positie wij hebben in Saramacca, gaan wij over tot de volgende ronde. Dat is het vaststellen van een kandidaat. We willen onze structuren eerst raadplegen om te kijken welke kandidaat wij naar voren zullen schuiven. In 2010 is het wel zo geweest dat de structuren Gangaram Panday naar voren hebben geschoven als kandidaat. Als er geen verandering daarin komt, dan verwachten we dat Gangaram Panday weer kandidaat wordt in Saramacca. Hij zit nu nog steeds bij de NPS en er is geen verandering daarin gekomen’, aldus Rusland.
Op 31 juli van het vorig jaar had Gangaram Panday tegenover Dagblad Suriname verklaard niet meer geïnteresseerd te zijn in politiek wegens zijn drukke werkzaamheden. Hij bevestigde dat hij door politieke partijen, waaronder de NDP, VHP, de PL en de NPS, was gevraagd om zich kandidaat te stellen. Gangaram Panday gaf stellig mee helemaal niet geïnteresseerd te zijn in DNA-kandidatuur. Bij de komende verkiezingen zou hij ervoor kiezen om ver te blijven van de politiek. ‘Ik ga geen politieke keuze maken, ik ben zakenman. Ik hou van Saramacca en heel Saramacca houdt van mij. Ik hoef geen enkele politieke functie te hebben’, zei hij kordaat. Volgens Gangaram Panday houdt hij er niet van om leugens te vertellen en de gemeenschap te belazeren. Daarom ambieert hij bij de komende verkiezingen geen enkele politieke functie. Tijdens de verkiezingen van 2010 stond Gangaram Panday op de derde plaats op de Nieuw Front-lijst in Saramacca. Hij behaalde 1.106 stemmen, wat niet genoeg was voor een zetel. NF-lijsttrekker Mahinder Jogi verzamelde 1.751 stemmen en nummer 2 Reshma Soekhoe-Girdhari had er 105 stemmen. Jogi kwam uiteindelijk binnen als DNA-lid.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!