Clash BID-team en security luchthaven

BIDAan de leden van het Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID)-team van het Korps Politie Suriname (KPS) is woensdag de toegang tot hun werkplaats op de Johan Adolf Pengel International Luchthaven geweigerd. De beveiliging van NV Luchthavenbeheer vond dat de leden van het BID-team ook aan een inspectie onderworpen moesten worden bij het betreden van hun werkplaats. Onder andere zouden ze ook gefouilleerd worden, net als de passagiers. De BID-teamleden weigerden dit pertinent, dus werden ze niet toegelaten tot hun werkplek. De BID-mannen laten weten verrast te zijn met deze maatregel, waarover ze vooraf niet op de hoogte waren gebracht. Ze bleven buiten in de vertrekhal. Voorlopig is er nog geen overleg gepland tussen dit team en de directie van Luchthavenbeheer. ‘Zolang de BID-teamleden zich niet zullen onderwerpen aan deze maatregel, mogen ze wegblijven’, was de reactie van Luchthavenbeheer.
Passagiers dupe
De clash tussen de BID-teamleden en de luchthavenbeveiliging heeft gemaakt dat passagiers de dupe ervan zijn geworden. Ze moesten lange tijd na inchecken buiten wachten en mochten de vertrekhal niet in. De luchthavenleiding heeft extra mankracht laten aanrukken om de controleposten te bemannen en dat duurde wel even. Nadat de controleposten goed bemand waren, mochten de passagiers naar binnen.
Vernomen wordt dat volgens internationale verdragen die handelen over de veiligheid op luchthavens, de beveiliging van de airport prioriteit geniet boven de opsporingshandelingen van de politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!