Geen verlenging werkcontract Jairam niets te maken met onderhandeling PVF en NPS

1 Geen verlenging werkcontractVolgens Soedeschand Jairam heeft de politieke onderhandeling door de PVF over samenwerking met de NPS niets te maken met het niet verlengen van zijn werkcontract op het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum (Adron). Alhoewel dit wel in de wandelgangen wordt gezegd, is dit volgens Jairam niet het geval. Het blijft frappant dat hem de wacht werd aangezegd, kort nadat bekend werd dat hij een samenwerking is aangegaan met de NPS. Jairam zegt dat hij geen aanvraag heeft gedaan voor verlenging van zijn contract, omdat hij nog aan het overwegen was. Verder heeft het bestuur van het SNRI zijn contract ook niet verlengd. Hij heeft afgelopen dinsdag officieel overgedragen aan het bestuur.
Jairam zegt dat hij tevreden is met de ontwikkelingen die in zijn periode hebben plaatsgehad op het Adron. Hij zegt een bijzondere band te hebben met het instituut, omdat hij vanaf de oprichting eraan verbonden is. Naar zijn zeggen heeft hij na de oprichting ook waargenomen als directeur van het Adron, vandaar dat hij op de hoogte is van het reilen en zeilen op het instituut. Hij is er trots op dat de zaaizaadproductie in zijn periode op het Adron met 70 hectare is toegenomen. ‘Maar dit is niet alles, want ik heb nog een zaaizaaddossier klaar voor het opvoeren van de zaaizaadproductie te Prins Bernardpolder en een verwerkingsunit’, stelt Jairam. Hij zegt verder dat de communicatie met de boerengemeenschap ook is opgevoerd dankzij voorlichting en televisieprogramma’s. Volgens Jairam kan het bestuur te allen tijde een beroep op hem kan doen voor eventuele medewerking. Hij zal de boeren wel op zijn manier proberen te begeleiden. Hij zegt verder dat in 2004 toen hij als coördinator van het ministerie van LVV regio west fungeerde en parlementariër was, de toenmalige regering hem ook had bedankt vanwege politieke redenen.
Overigens kreeg Jairam op een NDP-meeting te horen dat hij een contract van een jaar had gekregen bij Adron. Als ambtenaar moet het hem toen ook duidelijk zijn geweest dat dit een politieke aanstelling was.

error: Kopiëren mag niet!