Regering neemt opnieuw honderden partijloyalisten in dienst

De regering is sinds kort weer bezig met het in dienst nemen van partijloyalisten bij de verschillende ministeries. Dit melden top medewerkers op verschillende departementen. De ministers worden via het kabinet van de president dagelijks gedirigeerd om sollicitaties te behandelen die vooraf door het kabinet zijn gescreend. “Dagelijks komen er ruim 100 sollicitanten bij de minister en dit speelt al een hele geruime tijd”, vertelt een staflid van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). Volgens het lid heeft minister Soeresh Algoe tientallen familieleden geregeld op LVV. Ook directieleden maken zich schuldig aan hetzelfde gedrag. Andere ministeries zijn ook druk bezig met het aanwerven van partijloyalisten. Volgens de medewerkers bestaat de groep uit ongeschoolden NDP’ers.
Ze vermoeden dat dit de reden is die ruim twee maanden terug de bevoegdheid van vicepresident Robert Ameerali om ambtenaren in dienst te nemen, is ontnomen. De regering Bouterse-Ameerali had niet lang na haar aantreden een personeelstop bij de overheid aangekondigd, maar in 2011 nam zij 2285 in overheidsdienst. Met het verkiezingsjaar in zicht, worden er honderden partijloyalisten geplaatst binnen het overheidsapparaat. Dagblad Suriname confronteerde enkele ministers hiermee, maar zij durfden geen reactie te geven.

error: Kopiëren mag niet!