Padieboeren houden geen rekening bij bespuiting chemicaliën

Padieboeren houden bij de bespuiting van chemicaliën op hun rijstarealen in bewoonde gebieden geen rekening met de mensen. Mw. Badloe van de Oostelijke polders, die haar klacht deponeerde bij de media, gaf aan dat zij en haar buurtbewoners wekelijks last ondervinden van dit probleem. Echter bespuiten deze boeren op ongeschikte tijden met chemicaliën. ‘De landbouwers bespuiten gewoon op tijden door de dag heen, waardoor wij niet eens buiten kunnen zitten. Zij bespuiten niet met een rugspuit, maar met andere hulpmiddelen waardoor de chemicaliën naar een groter oppervlakte kunnen overwaaien. Het vormt ook een bedreiging voor onze gezondheid. Wij hebben wekelijks last ervan en kunnen hen niet erover aanspreken.’
Dagblad Suriname confronteerde de coördinator van LVV regio West, Guido Van der Kooye, hiermee en hij zegt dat de padieboeren wel in bewoonde gebieden mogen bespuiten. De buurtbewoners mogen daar wel geen last van ondervinden of schade lijden. Hij geeft aan dat het meest geschikt is om in de vroege ochtend te bespuiten. Hij zegt dat in geval er schade is, de padieboer hiervoor verantwoordelijk gesteld kan worden.

error: Kopiëren mag niet!