Burger beschuldigt politieman van mishandeling

Burger beschuldigt politieman van mishandeling. 2De burger John zegt in de nacht van donderdag 20 op 21 november door een politieagent op station Meerzorg te zijn mishandeld. Uit het relaas van de 49-jarige man blijkt dat hij op die bewuste nacht naast een wagen stond voor een bar. Op een gegeven moment vroeg een man hem om de plaats te verlaten. Kort daarna kwam een man met ontbloot bovenlijf naar hem toe en probeerde John te mishandelen. John had intussen de politie ingeschakeld. Toen de politie ten tonele verscheen, zag hij de twee heren, John en de man met ontbloot bovenlijf, verwikkelt in een handgemeen. De politie voerde John af naar het bureau. Volgens John werd hij door de politie in de boeien geslagen en vervolgens afgevoerd naar het station.
Onderweg gaf John het volgende aan de sterke arm te kennen. ‘Joe na wan law ede kil. Na mi e bel skowtu en den kil tik mi go na post.’ Nadat hij deze uitspraak had gedaan, voerde de politieman de snelheid van de wagen op. ‘Op het bureau aangekomen, werd ik van de wagen gesmeten terwijl ik nog geboeid was. De agent met vier strepen bracht mij slagen en trappen toe en zette mij daarna op een stoel. Toen mijn buurtbewoners op het station te Meerzorg arriveerden, hoorden zij mij gillen. Zij schrokken hevig en hebben mij toen meegenomen naar huis. Mijn arm is gebroken en was behoorlijk opgezet. Ik heb weer gebeld met de politie. Kort daarna kwamen twee politiemannen thuis en overhandigden mij een visum. Ik heb toen de politie gevraagd of zij een ambulance voor mij konden inschakelen, wat zij niet hebben gedaan. Ik ben zelf naar de Spoedeisende Hulp gegaan voor behandeling. De vrouwelijke arts heeft een foto gemaakt en bleek dat ik een fractuur aan mijn arm heb opgelopen. Vandaag is het precies drie weken dat mijn arm in het gips is’, zegt John.
Volgens John had hij die zelfde dag een aanklacht gedaan bij OPZ contra de agressieve agent. Afgelopen maandag nodigde OPZ John voor confrontatie op de afdeling uit. Dagblad Suriname maakte contact met het desbetreffende station en blijkt dat er niets over mishandeling is gerapporteerd. Wat wel in het dagrapport staat, is dat John vreselijk tekeer zou zijn gegaan tegen de politie. Hij had geprobeerd de autoruiten tijdens het afvoeren kapot te slaan. ‘Dit is een pertinente leugen van de politie. Ik was al in de boeien geslagen, hoe zou ik in Godsnaam de ruiten kapot slaan? De politie moet zaken niet verdraaien. Ik ben slachtoffer van een mishandeling. Ik wil hebben dat de korpsleiding weet hoe politiemannen in de praktijk omgaan met de burgers’, aldus John.
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt aan Dagblad Suriname dat hij niet op de hoogte is van deze zaak, maar dat hij dit zeker wil onderzoeken. De benadeelde mag zich ten spoedigste tot hem wenden.

error: Kopiëren mag niet!