Leden PLO Wanica willen zo snel als mogelijk nieuw bestuur en nieuwe voorzitter

Een aantal van 300 leden van de Particuliere Lijnbushouder Organisatie (PLO) van het ressort Wanica geven aan Dagblad Suriname te kennen dat zij van mening zijn dat de huidige voorzitter van de PLO, John Mahadewsing, de belangen van de leden niet behartigt. Dit is de reden dat deze leden een vergadering hebben belegd om de problemen op tafel te leggen. Zij hebben besloten om, indien de voorzitter op een dergelijke slappe wijze door blijft gaan, een nieuw bestuur, een nieuwe ondervoorzitter en een nieuwe voorzitter te benoemen. De nieuwe voorzitter staat reeds gereed, maar hij is officieel nog niet aangesteld door de leden. De groep klaagt nog steeds.
De overheidssubsidie loopt nu weer 5 maanden achter. Bovendien wordt de subsidie op zon- en feestdagen niet doorberekend. Dit zijn zaken die hen heel erg dwars zitten, maar Mahadewsing maakt zich helemaal niet druk erom. De leden verwijten de PLO-voorzitter ervan dat hij niet de belangen van de PLO, maar alleen zijn eigen belangen veilig stelt. In feite zouden de leden moeten bepalen wat er moet gebeuren en het bestuur zou dat dan moeten uitvoeren, maar nu gebeurt het omgekeerde. Zo zou Mahadewsing met de beleidsadviseur van de president, Eddy Jozefzoon, op het kabinet gesproken hebben omtrent de positie van de bushouders als gevolg van de aan te leggen spoorlijn in Wanica. Echter heeft de voorzitter nimmer een vergadering belegd om de leden hierover te informeren. Benadrukt wordt door de PLO-leden van Wanica dat zij het totaal niet eens zijn met het treinproject.
‘De PLO-voorzitter geeft echter geen gehoor aan het signaal van de leden. Er is helemaal geen communicatie tussen de leden en het bestuur’, geven de gebelgde leden aan. De meerderheid van de leden van PLO Wanica wensen daarom nu een nieuw bestuur. De leden voegen er nog aan toe dat indien de overige ressorten erbij gehaald zouden worden, zeker 90% van hen dezelfde mening zou delen.

error: Kopiëren mag niet!