Rachied Doekhie: ‘De politie stelde maar een vraag aan mijn dochter’

aDoekhie2Rachied Doekhie, NDP-assembleelid tevens hoofdbestuur van de NDP zegt met klem dat toen zijn dochter Chantal Doekhie zich had opgegeven voor de RAIO-opleiding, de politie haar maar een vraag had gesteld. ‘Is meneer Bouterse uw familie.’ Het ging om een zekere agent M. Vanwege het feit dat Doekhie en Bouterse contact hadden met elkaar werd haar milieuachtergrond niet goed bevonden om haar door te laten op de RAIO-opleiding.
Deze kwestie werd door Doekhie aangekaart in het parlement. Hierna werden 3 personen van de Raio opleiding afgevoerd door Justitie minister Edward Belfort. Doekhie verduidelijkt dat hij geen personen bespreekt maar de essentie van het geheel wil accentueren. ‘Ik heb niets dan ook niets tegen geen enkele vrouw van geen enkele minister. Dat arm kind weet zelfs niet eens van enige toeten en blazen.’ Voor hem is het ook niet van belang of Belfort wel of niet bevoegd is om de personen af te voeren.
De politicus is er wel benieuwd naar of de Surinaamse politie naar Guyana is geweest voor het plegen van een antecedenten- en milieuonderzoek van de persoon in kwestie. ‘Is de politie gaan onderzoeken met welke personen zij allemaal in contact was.’ Dit was de politie wel komen onderzoeken toen het de dochter van Doekhie betrof. Tegelijkertijd werpt hij de volgende vraag op: ‘Denk je dat een agent met een streep op zijn schouder het verleden en de achtergrond van de vrouw van een minister gaat onderzoeken? Geloof je dat?’
Volgens Doekhie wordt een andere wending gegeven aan dit probleem. De afgevoerde personen proberen hun uitzetting uit de Raio opleiding te bevechten aan de groene tafel. Wat Doekhie wil verduidelijken is dat het niet gaat door wie zij uit de opleiding zijn gezet. Het gaat erom of bij hun het aantreden er daadwerkelijk een antecedenten- en milieu onderzoek heeft plaatsgevonden.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!