Chinezen vallen politiemannen aan met houwer

Drie Chinezen van wie twee mannen en een vrouw hebben de politie en een man vrijdagmiddag aangevallen aan de Ramsoedhweg in het ressort Uitvlugt. Een buurtbewoner vertelt aan Dagblad Suriname dat hij mensen op visite had. De gasten hadden hun wagen langs de weg geparkeerd. Op een gegeven moment heeft een Chinees die aan de overkant woont, de geparkeerde auto aangereden. De mensen gingen naar hun wagen om poolshoogte te nemen. De Chinees probeerde de zaak onderling af te handelen. Echter was hij bereid om slechts SRD 100 te betalen voor de schade. De eigenaar van de wagen was het niet eens met het aangeboden bedrag. De opgelopen schade was teveel: de koplampen en de achterklep waren beschadigd. De partijen werden ook na lang praten het niet met elkaar eens over de prijs, dus werd uiteindelijk de politie ingeschakeld. Ondertussen raakten de Chinezen en de bestuurder van het voertuig verwikkeld in een worsteling met elkaar. Als gevolg van de actie heeft laatstgenoemde daarbij ook nog zijn hemd gescheurd. De politie van Uitvlugt verscheen na het bericht ter plekke. De veroorzaker, de Chinees, die hoogstwaarschijnlijk te diep in het glaasje had gekeken, hield zich al die tijd schuil in zijn woning. Twee anderen Chinese mannen gingen toen te keer met de politie. Één van hen heeft het hoofddeksel van een politieman omver geslagen. De situatie liep uit de hand waarna de buurtbewoners naar de Centrale Meldkamer hebben gebeld voor assistentie. Andere politie-eenheden arriveerden ter plekke en hebben de twee mannen afgevoerd naar het bureau. Later kwam de politie terug om de vrouw op te halen. Zij probeerde met een kapmes de politie te lijf te gaan. Het gelukte de sterke arm om haar in de boeien te slaan en over te brengen naar het bureau. De agenten hebben geen letsels opgelopen. Hangende het verdere onderzoek zijn de verdachten aangehouden ter zake openlijke geweldpleging en wederspannigheid.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!