Minister Miskin inspireert ambtenaren tot healthy lifestyle

Miskin healthy lifestyleMinister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft het goede voorbeeld gegeven tijdens de tweede sessie van het Sivis ‘Healthy Lifestyle’ programma. Met dit programma wordt getracht werkers binnen de vakbeweging en de overheid bewust te maken van de gevaren van ongezond eten en weinig bewegen om hen zodoende een gezondere leefstijl bij te brengen. ‘De eerste healthy lifestyle sessie is zo aangeslagen dat er nu een tweede heeft plaatsgevonden en er een derde in de planning is’, gaf een vertegenwoordiger van Sivis aan.
Minister Miskin deelde voor aanvang van de sessie een zeer inspirerende persoonlijke ervaring met de aanwezige deelnemers, die allen afkomstig waren van zijn ministerie. Hij gaf aan dat er in 2007 kanker van de nier bij hem was ontdekt en dat dit in 2008 bij hem verwijderd is. Ten gevolge van deze ingreep moest hij zijn levensstijl drastisch veranderen. Toch heeft het hem 6 jaren gekost voordat hij zichzelf er eindelijk toe kon bewegen om de eerste stap naar een diëtist en fysiotherapeut te zetten. Hij was volgens de dokter veel te zwaar en woog eerder dit jaar nog 108 kilogram, terwijl hij rond 80 kilogram moest wegen. De minister, die zelf bioloog is, legde uit dat beweging maar een factor van een gezonde leefstijl is en dat mensen vaak onderschatten hoe belangrijk de voeding is in deze. ‘Het is zeer belangrijk wat je dagelijks naar binnen stopt.’
De minister drukte de aanwezigen verder op het hart om indien nodig gebruik te maken van de mogelijkheid die de nieuwe basiszorgwet biedt aan de verzekerden om begeleiding te krijgen van een diëtist en een fysiotherapeut. Elke verzekerde heeft volgens hem recht op 10 consulten per jaar. Ook de SZF-verzekerden kunnen door middel van verwijzing in aanmerking komen hiervoor. ‘Het is niet alleen belangrijk om lang te leven, maar vooral om lang en gezond te leven’, zei de ATM-minister tot slot van zijn motiverende speech. Ondertussen weegt Miskin 93 kilogram en werkt hij eraan om nog meer kilo’s kwijt te raken.

error: Kopiëren mag niet!