Varsha Ramratan : “Jongeren moeten actiever worden in de maatschappij”

Miss India Suriname 2011 Varsha Ramratan en beschermer van de zeeschildpadden vindt dat jongeren actiever moeten worden
Miss India Suriname 2011 Varsha Ramratan en beschermer van de zeeschildpadden vindt dat jongeren actiever moeten worden
Jongeren moeten al vroeg actief participeren in de samenleving om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Dat vindt Miss India Suriname 2011 Varsha Ramratan.
Volgens haar beseffen jongeren nog steeds niet wat het belang is van actieve participatie. “Jongeren zijn nog teveel gericht op studeren en minder op participatie met activiteiten. Via actieve participatie doen ze juist veel meer maatschappelijke ervaring op, waardoor ze beter hun weg kunnen banen als ze eenmaal zijn afgestudeerd”. Terwijl in Nederland de jongeren zich bezighouden met verschillende activiteiten, worden jongeren in Suriname pas wakker als ze eenmaal zijn afgestudeerd. “Dan pas beginnen ze met het opzoeken van organisaties om ervaringen op te doen, maar dan is het te laat en is de achterstand nauwelijks te overbruggen”.
Ramratan is vroeg door haar ouders gestimuleerd om naast studie, zich ook bezig te houden met haar hobby’s en sociale organisaties. “Hiervoor ben ik mijn ouders heel erg dankbaar, omdat ik toen vaardigheden heb kunnen ontwikkelen die goed van te pas zijn gekomen toen ik eenmaal moest werken”. Ramratan hoopt dat jongeren haar boodschap overnemen in het belang van de ontwikkeling van Suriname. Zij wil later de politiek in.
De Miss India Suriname 2011 zet zich, vanaf ze de titel in de wacht sleepte, in voor goede doelen. Ze is de ambassadeur van de zeelschildpadden. Samen met WWF doet zij jaarlijks projecten ter bescherming van de reptielen. Ook ondersteunde ze het project “Vechten tegen Pesten” in samenwerking met Dream Big Consultancy waar ze presentaties gaf aan leerlingen van verschillende basis scholen. Dit jaar is haar 3e samenwerking met MacDonald’s ter ondersteuning van het ouderkamer project. Het ouderkamer is speciaal bestemd voor ouders wiens kinderen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!