Brons voor zwemmer Touw Ngie Tjouw op Consude Games

Op het onderdeel zwemmen heeft Suriname gisteren haar eerste medaille binnengehaald op de Consude Games 2014 in Brazilie. Die medaille werd gewonnen door Yaël Touw Ngie Tjouw op 100 m vlinderslag met een tijd van 1:01.20. De andere zwemmers hebben helaas geen eremetaal kunnen winnen, aangezien de zenuwen een grote rol hebben gespeeld. Een opmerkelijkheid is dat afgeweken is van het programma door timefinals te zwemmen in plaats van de series en finales. De reden hiertoe was het laat arriveren van Venezuela vanwege de vliegverbinding. In een reactie zei de bronzen medaillist Touw Njie Touw dat hij niet verwacht had te winnnen, maar hij heeft zich zoals elke wedstrijd ingezet voor het resultaat. Na de wedstrijd heeft hij vol blijdschap zijn medaille in ontvangst genomen en met trotsheid de Surinaamse vlag hoog gehouden.
Openingsceremonie zonder zwemmers
De zwemmers hebben dit gedeelte jammer genoeg niet meegemaakt, omdat op dat tijdstip de wedstrijden werden gehouden. De opening werd gehouden in de Gymnasio Deportes Constancia Vieira en had zoals verwacht een kleurige vertoning. De presentatie van de vlaggen van deelnemende landen had een plechtig verloop. Ook heeft het gastland enkele bewegingsactiviteiten gepresenteerd die veel weg hadden van ballet en ritmische gymnastiek. De toespraken werden o.a. gehouden door de voorzitter van het organiserend comite Antonio Hora Filho en verder door de minister van Sport van Brazilie. Alle sprekers wezen op het belang om de schooljeugd bij elkaar te brengen waarbij het niet alleen om sport gaat, maar ook om de culturele uitwisseling en de intergratie van de regio. Tenslotte werd door een atlete van het gastland het sportvuur aangestoken ten teken dat de Consude Games officieel van start zijn gegaan. De Surinaamse selecties komen vandaag wederom in actie met basketbal, tafeltennis, futsal, zemmen, schaken en judo.

error: Kopiëren mag niet!