‘U solliciteert om in verzekering gesteld te worden’

Kantonrechter Marie Mettendaf moest de student D.M gisteren meerdere malen waarschuwen om zich niet schuldig te maken aan meineed. ‘U solliciteert om in verzekering gesteld te worden’, zei de magistraat aan de getuige. D.M is een vriend van de verdachte, Jeroe K., die op 23 oktober 2014 drie slachtoffers met een houwer heeft bewerkt op een voetbalveld te Lelydorp. De slachtoffers zijn gewond geraakt aan de armen, het hoofd en de buikstreek. Het heel incident ontstond toen één van de slachtoffers geweigerd had een stoel aan de verdachte af te staan. D.M legde verschillende verklaringen af, waardoor het duidelijk bleek dat de getuige niet de juiste verklaringen aflegde. In eerste instantie gaf hij aan dat hij zelf de stoel was gaan vragen. Daarna verklaarde hij het gevecht en woordenwisseling niet te hebben gezien.
Uiteindelijk gaf hij toe dat hij op een andere plaats was gaan zitten, omdat hij een gevecht tussen de verdachte en drie mannen zag aankomen. Volgens het slachtoffer K.I. zag hij de verdachte voor het eerst op die dag. Hij weigerde inderdaad de stoelen aan Jeroe af te staan, omdat zij reeds door anderen bezet waren. ‘Wakti mi go sori yu!’, zei de verdachte tegen het slachtoffer K.I. Jeroe rende hierna weg. Toen K.I. later op de dag een short uit zijn auto ging halen, zag hij de verdachte bij het voertuig. Jeroe viel hem toen met een houwer aan. Toen de twee broers van K.I. dit zagen, schoten zij hem te hulp. Jammer genoeg werden zij ook slachtoffer van het handelen van de verdachte. Gelukkig lukte het hun uiteindelijk om de verdachte te ontwapenen. Hierna werd hij overgedragen aan de politie. Openbare aanklager Ilse Krenten vond het wel vreemd dat de twee broers aangaven dat de verdachte ter plekke was ontwapend, omdat K.I. meerdere malen heeft verklaard dat hij met een stok achter de verdachte moest rennen om hem te pakken. Op 16 januari 2015 worden nog meer getuigen gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!