Internationale Dag voor Mensen met een Beperking

FrontfotoDe Internationale Dag voor Mensen met een Beperking, 3 december, is in het leven geroepen met als doel om beter begrip voor mensen met een beperking te krijgen alsook voor het bevorderen van het bewustzijn over de voordelen van de integratie van mensen met een beperking in elk aspect van het leven. Het thema voor dit jaar is ‘Duurzame ontwikkeling: een belofte van de technologie’. Er zijn geen wetten of duidelijk beleid die de rechten van mensen met een beperking ten volle ondersteunen. De toegankelijkheid van mensen met een beperking om deel te nemen aan het dagelijks leven, wordt belemmerd. Gevolg: minimale ontwikkelingsmogelijkheden. Hierdoor gaat menselijk potentieel verloren. Het is tijd dat de overheid de CRPD ratificeert. Ratificatie verplicht de beleidsmakers om na te gaan in hoeverre de huidige wetten en beleid de rechten van mensen met een beperking ondersteunen. Prioriteitsgebieden die aangepakt moeten worden, zijn goed georganiseerd zorgvervoer, zorgvervoer moet landelijk beschikbaar zijn en 1 maal 24 uur ter beschikking. (foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: