‘Ik reageer niet op zieke en corrupte criminelen’

Santokhi dient Doekhie van repliek‘Ik reageer niet op zieke en corrupte criminelen’, luidt het commentaar van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi over de beschuldigingen gedaan door het NDP-assembleelid Rachied Doekhie aan zijn adres. Het is veelvuldig voorgekomen dat Doekhie zijn gal spuugt op Santokhi. Zo heeft Doekhie er niet voor geschroomd Santokhi tijdens een vergadering de vraag te stellen of hij erin zal slagen veranderingen aan te brengen in het rijstdistrict middels het doen van beloftes. Verder heeft Doekhie ook ongezouten kritiek geuit op het Chan Santokhi Foundation welke in Nederland is opgericht. Volgens de NDP-topman zou het geld dat gestopt wordt in deze foundation, afkomstig zijn van witwasgelden, welke door Santokhi zou zijn uitgevoerd indertijd.
Chan Santokhi Foundation opgericht door diasporavrienden
De Chan Santokhi Foundation is in Rotterdam, Nederland, opgericht door diasporavrienden van de VHP. Enkele oud-studiegenoten van de politieacademie uit Apeldoorn, familieleden in het buitenland en internationale vrienden van Santokhi zijn de bedenkers, schenkers en initiatiefnemers. Deze foundation betreft een vorm van verkiezingsfonds, dat tot nu toe niet eerder is uitgevoerd voor een politiek leider in Suriname. De diasporavrienden zijn woonachtig en werkzaam in Europa en andere delen in de wereld. Vanaf het prille begin is voorop gesteld dat alle financiële richtlijnen, zowel nationaal als internationaal, in acht genomen zullen worden, waaronder de Wet Financiële Markten en de wetgeving over Corporate Finance.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: