Kensenhuis: “Wij worden nog een kolonie van China”

Kensenhuis.1Dit zei Patrick Kensenhuis, lid van de Nationale Assemblee (DNA), namens de Nationale Partij Suriname (NPS) in de Nieuw Front-fractie in Rashied Pierkhans Kal Aaj aur Kal. Hij zei dit tegen de achtergrond van het feit dat hij de grote gebouwen ziet verrijzen alsmede de grote stroom van Chinezen die het land binnen komt. Kensenhuis vindt dat de DNA tekort schiet in deze en er moet volgens hem wetgeving komen voor het ontvangen van buitenlandse hulpmiddelen. Volgens hem krijgen mensen te gemakkelijk de Surinaamse nationaliteit en vestigen zich in groten getale in ons land. Hij is de mening toegedaan ‘dat wij in een afhankelijkheidspositie geraken van die landen’. Binnen de DNA is volgens hem vaker gevraagd naar een discussie omtrent de bevolkingspolitiek, echter is deze discussie nimmer gekomen.
Dat de stroom van de Chinese immigranten is ingezet door zijn voormalige NPS-voorzitter Ronald Venetiaan, die ook president van het land was, en dat de huidige regering onder leiding van president Desi Bouterse deze met meer voortvarendheid voortzet, vindt hij geen positieve zaak. Overigens was de NPS de eerste partij die een eigen afdeling had voor de Chinezen. Patrick Kensenhuis heeft zelf binnen zijn eigen partij nimmer een opmerking hierover gemaakt in de periode toen hij nog geen lid was van De Nationale Assemblee.
Het zij opgemerkt dat er geen bezwaar kan zijn tegen buitenlandse investeringen en immigratie. Het ligt aan de regering om daar de juiste regels voor vast te stellen. Het is niet zinvol om opmerkingen te maken ten aanzien van de grote gebouwen als Justitie en Politie en de belastingdienst de herkomst van de gelden niet onderzoeken.

error: Kopiëren mag niet!