Minister Algoe overhandigt machines ten behoeve van opbouw SML

Minister Algoe overhandigt machines ten behoeve van opbouw SML.2
Minister Algoe overhandigt machines ten behoeve van opbouw SML.1Maandagmiddag heeft minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (SML) drie hydraulische graafmachines en negen tractoren met equipement overhandigd aan het bestuur van de Stichting Machinale Landbouw. Het ligt in de bedoeling om te werken aan de opbouw van het machinepark van de SML. De minister geeft aan dat deze machines vooral de boeren van Wageningen ten goede zullen komen. Zij kunnen ze tegen een redelijke prijs gebruiken voor hun grondbewerking. Verder is er een stukje werkgelegenheid gecreëerd voor de plaatselijke bevolking. Volgens de minister ligt het verder in de bedoeling om per 1 maart 2015 te starten met de opkoop en het drogen van padie bij de SML. Dit betekent dat er vanaf nu gewerkt moet worden aan de aanpak van de drogers bij de SML. De minister zegt dat de gedroogde padie ook geëxporteerd kan worden. Ondertussen heeft de minister ook de opdracht gegeven om de elektrische bedradingen ervan in orde te maken. ‘Ik wil Wageningen zien zoals het vroeger was’, benadrukte de minister. De graafmachines zullen ingezet worden om het terrein van de SML te ontmantelen. Volgens de minister zal er optimale controle zijn over het reilen en zeilen binnen de SML.

error: Kopiëren mag niet!