Jarikaba eist sympathie van Aarthi Vishnudath

Bewoners van Jarikaba eisen sympathie van Aarthi Vishnudath. Haar naam doet ook de ronde binnen de gemeenschap als een van de mogelijke DNA-kandidaten bij de komende verkiezingen in 2015. Volgens de bewoners zit de coördinator van de NDP Saramacca Jules Wijdenbosch constant erop te hameren dat zij wordt voorgedragen. ‘Het enigste wat dhr. Wijdenbosch gedaan heeft sinds zijn komst is het promoten van mw. Aarthi Vishnudath.’ Ook wordt gesteld dat zij niet over de nodige basisprincipes voor het onderhouden van contactuele eigenschappen met de kiezers beschikt. ‘Deze mevrouw weet niet eens wat groeten is’, zeggen de bewoners van Jarikaba. Zij geven aan dat zij op aandringen van enkele NDP-prominenten op haar hebben gestemd bij de afgelopen verkiezingen in 2010. Vishnudath behaalde 814 stemmen.
De bewoners wachten op haar huisbezoekjes. ‘Want in de 4.5 jaren is zij nergens verschenen.’ De bewoners laten een waarschuwend geluid horen dat zij bij de komende verkiezingen het stemadvies van de prominente NDP’ers naast zich zullen neerleggen indien er geen wijziging in de politieke wantoestand optreedt. ‘Als dit zo blijft, kan de NDP het grootste ressort van Saramacca vergeten. In 2 maanden tijd zou dhr. Wijdenbosch alle plooien glad strijken, maar de problemen binnen NDP Saramacca zijn erger nu’, geven de bewoners ook een sneer aan het adres van Wijdenbosch.
Clifton Koorndijk: ‘Mw. Vishnudath maakt late uren op het kabinet’
Hoofdbestuurslid van de NDP Clifton Koorndijk lijkt niet verbaasd wanneer hij geconfronteerd wordt met de klachten van de bewoners van Jarikaba. ‘Mw. Vishnudath maakt late uren op het kabinet van de president. Zij is de secretaresse van Jules Wijdenbosch’, onthult hij. Wijdenbosch is als raadsadviseur van president Desi Bouterse verbonden aan zijn kabinet. Koorndijk tilt er beslist niet zwaar aan. Behalve de late kantooruren beseft zij misschien niet dat haar aanwezigheid in het ressort van belang is, suggereert hij.
Een aantal personen staan op de loer
Volgens Koorndijk moet het niemand verbazen dat er personen buiten het district worden voorgeschoven als DNA-kandidaten in Saramacca. In Wanica wordt Suresh Algoe nu al wordt gepromoot als te zijn de lijsttrekker van de NDP in Wanica. ‘Want er lopen een aantal personen rond in Saramaca die op de loer zitten.’ Indien Koorndijk, die ook het DNA-kandidaatschap ambieert, pas op de plaats moet maken voor iemand buiten Saramacca, is hij bereid dat te doen indien de persoon acceptabel is en van enige betekenis is voor de NDP. ‘Maar wanneer de persoon niet acceptabel en niet gewenst is, wordt dat ook kenbaar gemaakt.’ De drie namen van mogelijke DNA-kandidaten die de ronde doen in Saramacca zijn Aarthi Vishnudath, Clifton Koorndijk en Parveen Hassenmohamed-Malhoe.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!