Ondernemers Lelydorp gerust gesteld

Een groep ondernemers te Lelydorp ontving op 17 november een brief van het Bureau Nationaal Veiligheid, waarin zij werden opgedragen om op 25 november hun winkels van 6.00 uur in de ochtend tot en met 6.00 uur in de middag te sluiten. Roline Samsoedien, dc van Wanica, die belast is met de organisatie rondom de viering van de Onafhankelijkheidsdag in Wanica, heeft de onrustige ondernemers weer gesproken omtrent dit onderwerp. Een deel van de ondernemers geeft aan dat zij nu, na in goed overleg met de dc te zijn getreden, wel hun handelszaken mogen openhouden op die dag. Er werd hun medegedeeld dat er een logistieke fout was gemaakt bij de bekendmaking. Dit betekent niet dat alle winkels open mogen zijn.
De dc zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het gaat om de algemene veiligheid. ‘Het gaat om een paar ondernemers, die in de omgeving waar het defileerpunt zal zijn op die dag hun zaken zullen moeten sluiten. Het sluiten van die zaken doet niemand tekort, want 25 november is gelijk gesteld aan de zondag. Daarvoor geldt de zondagse rustverordening. Die dag mogen de winkels eigenlijk niet open zijn. Die mensen zijn ook niet gewend om op die dag open te zijn. De rest van de zaken mogen wel open zijn. Bepaalde van ze zien er niet zo netjes uit, dus hebben we ze ook gevraagd om de zaak aan te pakken. Het op de zondag openstaan, wordt normaliter gewoon gedoogd, maar op die dag is er geen sprake van een gedoogbeleid voor de kleine groep van ondernemers daar’, aldus Samsoedien.

error: Kopiëren mag niet!