14 maanden oud baby verdronken

De veertien maanden oude peuter Josafat, is dinsdag verdronken in de boven Saramaccarivier in het dorp Pikin Slee. Volgens Inspecteur Rieknath Kalloe van Brokopondo is het levenloze lichaam van het slachtoffer donderdagmorgen in de Boven-Surinamerivier bij Gran Tatai, opgevist.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de moeder van het slachtoffertje hem had achtergelaten onder de hoede van een 9-jarige dochter. Zij was voor een half uurtje weg om de was te gaan doen langs de rivier. Het jongetje wist ongemerkt te ontsnappen. Pas toen de moeder terugkeerde werd ontdekt dat de peuter verdwenen was. Haar zoontje van 14 maanden was nergens te vinden. De dorpelingen hebben in eerste instantie op eigen houtje een zoekactie ingesteld. Toen dat tevergeefs bleek, hebben zij de politie van Brokopondo ingeschakeld. Inspecteur Kalloe geeft aan dat de politie van Atjoni gedurende de hele dag bezig was met de zoekactie. Zij hebben voor de nacht onder een boom gebivakkeerd. Donderdag rond 11.00 is het lijkje aangetroffen. Een arts van het dorp Boto Basi heeft dood door verdrinking vastgesteld. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaampje aan de nabestaanden afgestaan voor verdere afhandeling.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!