‘EBS maakt misbruik van monopolistische positie’

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) maakt misbruik van haar monopolistische positie, aldus burger Aroenkumar aan Dagblad Suriname. Aroenkumar moet volgens EBS naast het vastrecht ook voor stroomverbruik betalen. ‘Ik woon nog niet in de woning en verbruik geen energie’, zegt Aroenkumar. Hij vraagt zich af hoe EBS het stroomverbruik heeft gecalculeerd, terwijl de meterstand op nul staat.
De technisch directeur, Marcel Eyndhoven, naar een reactie gevraagd zegt dat elke burger volgens abonnement de rekening van het vastrecht moet betalen. Eyndhoven is niet ingegaan op de vraag over het stroomverbruik.
Aroenkumar is via een sms medegedeeld dat hij tot uiterlijk vandaag zijn rekening moet betalen. De verbruiker vindt het zeer onterecht dat hij ook voor het stroomverbruik moet betalen terwijl hij niet een kW heeft verbruikt.

error: Kopiëren mag niet!