RO stelt onderzoek in tegen dc Ramdhani

Dat ex-dc van Saramacca, Arunkumar Ramdhani, fictieve bestelbonnen heeft opgemaakt op naam van een burger, is inmiddels bekend bij de minister van Regionale Ontwikkeling. Er is intussen een aanvang gemaakt met het onderzoek naar de illegale handeling van de dc. Hij zit inmiddels als dc aan in het district Coronie. Ook in Coronie zou hij handelingen hebben gepleegd die niet door de beugel kunnen. ‘Ik heb hem niet geleerd om te stelen hoor’, reageert de deken der districtscommissarissen in Suriname, Roliene Samsoedien, tegenover Dagblad Suriname. Zij had Ramdhani namelijk wegwijs gemaakt binnen de wereld van dc’s. Het doen van een onderzoek naar de handelingen van de dc valt buiten haar competentie, legt zij de nadruk op.
De benadeelde burger van Saramacca, Arun Mangroe, bevestigde tegenover Dagblad Suriname dat hij een vertegenwoordiger van het ministerie van RO te woord heeft gestaan. Aan hem heeft hij alles verteld over hoe Ramdhani hem een dag op zijn kantoor riep met de mededeling dat hij wat geld nodig had en op naam van Mangroe bestelbonnen zou uitschrijven. Mangroe stemde gelijk in omdat de dc hem een baan als chauffeur van de dc had beloofd. Ook heeft Mangroe de kopieën van de bestelbonnen getoond. Hij hoopt van harte dat de zaak wordt rechtgetrokken en dat hij geen aanmaningen van de Belastingdienst meer krijgt. Volgens de Belastingdienst is Mangroe een aannemer, terwijl hij in werkelijkheid slechts landbouwarbeider tevens landbouwer is.
Ramdhani verklaarde eerder tegenover Dagblad Suriname dat hij bestelbonnen op naam van burger Aroen Mangroe heeft opgemaakt, omdat hij de financiële beheerder zou zijn van het landbouwbedrijf van Ramdhani’s jongere broer. Volgens Ramdhani is er in deze kwestie helemaal geen sprake van fictieve bonnen. Hij zegt dat de staatsmiddelen zijn gebruikt voor het transporteren van zaken over water. De dc geeft toe dat hij Mangroe een baan als chauffeur had beloofd. Ramdhani zegt dat hij bereid is alles uit te leggen aan de NDP-coördinator in Saramacca, Jules Wijdenbosch.
Mangroe op zijn beurt gaf te kennen dat hij nimmer financieel beheerder was van het landbouwbedrijf van Ramdhani’s jongere broer. Hij zou slechts een arbeider zijn geweest die een arbeidersloon uitbetaald kreeg. Dat de dc zijn broer betrekt in het gebeuren rondom de bestelbonnen, snapt Mangroe helemaal niet. Volgens de bestelbonnen die Mangroe heeft, heeft de dc een bedrag van SRD 57.610 aan staatsmiddelen ten eigen bate gebruikt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!