RGD-leiding en VRA bereiken geen overeenstemming

De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) en de RGD-leiding kunnen geen overeenstemming bereiken om uit de impasse te geraken. Dit vertelt de secretaris van de Bemiddelingsraad, Wensley Misiedjan, aan Dagblad Suriname. De Bemiddelingsraad had partijen de gelegenheid gegeven met elkaar te praten om zodoende tot een oplossing te komen. Echter zijn partijen niet tot een oplossing gekomen. ‘De Bemiddelingsraad zal aanstaande donderdag 21 augustus 2014 bemiddelen en met voorstellen komen om de kwestie op te lossen’, vertelt secretaris Misiedjan. De voorstellen zullen conform de arbeidsvoorwaardenregeling zijn’, benadrukt Misiedjan. Als zij toch geen overeenstemming bereiken, mag de Bemiddelingsraad met een oordeel komen.
‘Alleen is het oordeel niet bindend’, legt Misiedjan uit. De ervaring leert dat partijen zich wel conformeren aan het oordeel van de Bemiddelingsraad, meent de secretaris. Volgens Misiedjan zijn de standpunten van de VRA en de RGD-leiding ver van elkaar, waardoor zij niet tot een oplossing kunnen geraken. Gisteren moesten partijen enkele stukken indienen bij de Bemiddelingsraad. ‘Het gaat om de stukken die wij nodig hebben om te bemiddelen’, vertelt secretaris Misiedjan. De huidige standpunten van partijen moeten in deze stukken staan. Ook de stand van zaken moeten partijen bij de Bemiddelingsraad indienen, aldus Misiedjan. De VRA wil namelijk schriftelijke garanties met betrekking tot de vereffening van achterstallige betalingen over de afgelopen 6 maanden. ‘De Bemiddelingsraad weet niet hoeveel het achterstallig bedrag bedraagt en doet geen voorstellen over achterstallige betalingen. De raad doet slechts voorstellen conform de arbeidsvoorwaardenregeling die partijen aangaan’, aldus Misiedjan. Zowel de RGD-leiding als de VRA onthoudt zich van commentaar.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!