‘Ik heb drie dagen tussen rovers en verkrachters doorgebracht’

‘Ik heb drie dagen tussen rovers en verkrachters doorgebracht. Wat ik daarbinnen heb meegemaakt en ervaren, dat wens ik niet eens toe aan mijn vijand. Het is zeer onhygiënisch daar. Ik heb ook veel dingen gezien die politiemensen daarbinnen doen. Wanneer je geld hebt, krijg je zelfs alcohol en drugs tot in de gevangenis’, vertelt de beheerder van het Gebouw der Kantongerecht, Rampersad Soekhoe, gebelgd aan Dagblad Suriname.
Afgelopen maandag kreeg hij nietsvermoedend een brief van de politie dat hij zich moest aanmelden op het politiebureau aan de Keizerstraat. Hij gaf gehoor hieraan, niet wetende dat hij meteen in de boeien geslagen en gearresteerd zou worden op verdenking van oplichting, afpersing en verduistering. ‘Wel, ik heb daarbinnen gepinaard als een hond.’
Hij en een vriend van hem waren verwikkeld in een bepaalde zaak, waarbij het de taak van Soekhoe was om een deurwaarder in te schakelen. ‘Ik had geld van die vriend gekregen om de deurwaarder te betalen. Maar ik heb hem slechts een deel gegeven en het ander deel zou hij krijgen wanneer zijn zaken voltooid zouden zijn.’ Maar, dit viel niet in goede aarde bij hem. Toen is er een aanklacht tegen Soekhoe ingediend.
‘Wel, ik zou de politie willen meegeven dat zij zaken eerst goed moeten onderzoeken alvorens zij burgers beginnen op te sluiten. Want het is onbillijk’, zegt hij fel. Soekhoe legt er de nadruk op dat ook het nieuws verspreid is geworden dat hij een rechter zou hebben geprobeerd om te kopen. ‘Wat is dat voor flauwekul, ik werk al 8 jaren en heb een hele goede band met hen. Die personen zijn beslist niet om te kopen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!