‘Global Leadership Summit’ een succes

Serge Andre opent de Global Leadership Summit
Serge Andre opent de Global Leadership Summit
Gisteren en vandaag wordt in theater Thalia ‘The Global Leadership Summit 2013-2014’ (GLS) gehouden. De organisator van dit evenement, Serge Andre van het Apollos Trainings Instituut (ATS), haalde in zijn openingsspeech in een bijna volle zaal aan dat Suriname op een positieve manier in ontwikkeling is en dat door de GLS tools worden aangereikt aan individuen en organisaties om het leiderschap in ons land tot grotere hoogten te brengen. De opening van dit wereldwijde evenement zou aanvankelijk door de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Simons, verricht worden, maar het was voor haar niet meer haalbaar om aanwezig te zijn vanwege andere dringende verplichtingen.
De GLS is een jaarlijks terugkerend evenement met haar ‘roots’ in Chicago, de VSA, alwaar het wel meer dan 100 000 deelnemers trekt. William(Bill) Hybels richtte de GLS in 1995 op. Hij was dan ook de eerste spreker via videoprojectie. Hybels begon met het benadrukken hoe belangrijk het is voor een goede leider om niet alleen visie maar ook moed te hebben om deze visie te realiseren. Als vertegenwoordigers van bedrijven, overheden, scholen, organisaties, gezinnen en kerken moeten mensen hun leiderschapskwaliteiten blijven ontwikkelen. Ook Condoleezza Rice, voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de VSA, komt via videoprojectie aan het woord tijdens de Summit, waarbij zij zal spreken over de kracht van visie en onuitputtelijke hoop. De slogan van de GLS is ’lead where you are’.
De pr-officer voor de GLS, Gloria Lie Kwie Sjoe, zei in een gesprek met DBS dat de organisatie zeer tevreden was met een opkomst van rond de 75 % van het maximaal aantal beschikbare plaatsen op de eerste dag van het evenement. Er is nog een aantal plekken beschikbaar voor mensen die alsnog wensen deel te nemen. Ook in onze regio is de GLS een groot succes en worden er jaarlijks in Brazilië alleen al in 34 steden ‘Summits’ georganiseerd. Tot slot gaf Lie Kwie Sjoe aan dat het de bedoeling is dat de GLS ook in Suriname een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

error: Kopiëren mag niet!