Venezuela viert 203 jaar onafhankelijkheid

Venezuela viert 203 jaar onafhankelijkheid. 1Venezuela viert 203 jaar onafhankelijkheid. Op 5 juli 1811 verklaarde Venezuela zich, onder leiding van Simon Bolivar meer bekend als ‘El Libertador’, onafhankelijk van Spanje. Deze speciale dag werd ook in Suriname gevierd. In verband met deze bijzondere dag gaf de Venezolaanse ambassade een receptie. Het land treurt nog altijd om de dood van oud- president Hugo Chávez Frias. Op deze avond werd ook stilgestaan bij de vriendschappelijke relatie tussen Suriname en Venezuela. Vanaf de ondertekening van de Petro-Caribe deal is de band tussen Suriname en Venezuela alleen maar sterker geworden. Minister Lamure Latour van Defensie bracht namens president Bouterse de felicitaties over aan de regering van Venezuela.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!