Kaalheid: mythes en de waarheid

Kaalheid De mythes en de waarheidEr bestaan veel mythes over kalende mannen waarbij rijkdom, een overdadige viriliteit en hogere testosteronniveaus de lijst aanvoeren. Dit hoeft nog niet het geval te zijn en de relatie tussen testosteron en haarverlies is gecompliceerd. Wel is bekend dat kaalheid een teken kan zijn voor hart- en vaatziekten en prostaatkanker. Haarverlies houdt in dat de haarwortels krimpen. Er is een minder sterkere groei en daar komt bij dat de haren dunner en dunner worden, tot er geen haren meer over zijn. Haarverlies wordt veroorzaakt door hormonen en bepaalde genen.
Het hormoon dat haarverlies veroorzaakt, is testosteron. Hiervan zijn verschillende vormen die in het lichaam voorkomen. Er is er één die voor haarverlies zorgt. Haarverlies komt in verschillende vormen voor. Ten eerste de vorm waarbij de voorkant van de haarlijn terug begint te lopen, dit wordt frontale kaalheid genoemd. Ten tweede kan kaalheid vanaf de kruin beginnen. Ten derde is er een veel minder bekende vorm van kaalheid en dat is de vorm waarbij borsthaar kan uitdunnen. Vreemd genoeg kan kaalheid er ook voor zorgen dat gezichtsbeharing sterker kan groeien en voller kan worden.
Levensstijl heeft meer invloed op ziekten
Het risico op hartziekte ligt bij mensen die kalend zijn vanaf de kruin met 44% hoger, voornamelijk wanneer ze de 60 nog niet bereikt hebben. Maar ook frontale kaalheid levert risico’s op. Er is ongeveer een kans van 69% op de ontwikkeling van prostaatkanker bij deze vorm van haarverlies. Deze bevindingen zijn niet nieuw en er worden al jarenlang enkele tienduizenden mensen bijgehouden, waaruit blijkt dat de levensstijl 100% tot 300% meer invloed heeft op de ontwikkeling van deze ziekten dan kaalheid. Dit zal waarschijnlijk de kalende mannen van Suriname wat geruststellen. Echter is het wel een belangrijke graad om eens goed naar de levensstijl te kijken die men eropna houdt. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk hoe kaalheid een connectie heeft met verstopte aderen en de prostaat.

error: Kopiëren mag niet!