Partijen in kwestie hoofdbureau van politie moeten wekelijks concluderen

Gisteren heeft de kortgedingrechter de rechtszaak, die het Adviesbureau voor Architectuur en Constructie NV (AAC) tegen de staat Suriname c.q. het ministerie van Openbare Werken heeft ingesteld, in behandeling genomen. Advocaat Stanley Marica van AAC geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat de rechter besloten heeft dat de partijen wekelijks moeten concluderen. Het is nu de beurt van de tegenpartij om te antwoorden op de eis van het architectenbureau. Zij zal op donderdag 12 juni antwoorden. De week daarop kan Marica dan repliceren.
Marica gaf in een eerder gesprek aan dat minister Rabin Parmessar van Openbare Werken eerder stelde dat AAC niet is besproken door hem of de deskundigen op een persconferentie, die op 25 april is gehouden. Hij haalde aan dat AAC volledig is uitbetaald voor de verrichte diensten. De Staat heeft geen enkele relatie meer met het bureau. Er is ook geen actie door de Staat ondernomen tegen AAC. Parmessar weigerde om een exemplaar van het rapport af te staan aan Marica voor zijn cliënt.
Eerder had minister Edward Belfort van Justitie en Politie publiekelijk gesteld dat het rapport gepubliceerd zou worden. Uiteindelijk werd het rapport door de bewindsman aan het parlement verstrekt. Hierover is Marica nog met zijn cliënt in beraad. Marica is van mening dat het architectenbureau zijn goede naam en eer gezuiverd wil hebben. Op grond hiervan is besloten om naar de rechter te stappen.

error: Kopiëren mag niet!