Sterspeler Ribéry haakt af voor WK

ribEen dreun voor de Franse nationale ploeg. Sterspeler Franck Ribéry mist definitief het WK voetbal. Dat heeft de Franse voetbalbond (FFF) vrijdag bevestigd. De aanvaller heeft te veel last van een rugblessure.
Behalve Ribéry haakt ook Clement Grenier (liesblessure) officieel af in de selectie van Les Bleus. Vorige week was de Franse bond nog positief gestemd over de speelkansen van Ribéry op het WK. Vrijdag schoot het er bij Ribéry echter opnieuw in tijdens een sprint. Een MRI-scan bevestigde dat de blessure verergerd was en dat hij niet op tijd fit zal zijn voor het WK.
‘Les Bleus’ spelen zondag een oefeninterland tegen Jamaica als voorbereiding op het WK in Brazilië. Deze week liet Ribéry al weten dat hij niet optimaal fit was. “Ik heb nog steeds pijn in de rug. Ik kan er nog weinig over zeggen, behalve dat ik optimistisch ben.” Frankrijk opent de groepsfase van het WK op 15 juni tegen Honduras. Zwitserland en Ecuador zijn de andere tegenstanders.
Europees Voetballer van het Jaar Ribéry zou aan zijn derde WK beginnen. De Fransman speelde 80 interlands, waarin hij 16 keer scoorde. In 2006 haalde hij met Frankrijk de finale.

error: Kopiëren mag niet!