Ronny Asabina: ‘Na moeizame begrotingsbehandeling volgt recreatie’

IF‘Na een moeizame begrotingsbehandeling volgt recreatie’, is het BEP-assembleelid Ronny Asabina van oordeel. Hij hoopt dat de WK-wedstrijden die vanaf volgende week van start gaan, voor ontspanning kunnen zorgen. Gedurende de begrotingsbehandeling moest hij wekenlang tot de in avonduren in het parlement zijn. Hij hoopt dat hij tijd vrij kan maken voor het volgen van de wedstrijden. Afreizen naar Brazilië om enkele wedstrijden live mee te maken, doet hij niet graag. Hij blijft liever in Suriname om vanachter zijn beeldbuis de wedstrijden te volgen. ‘Hoewel er collega’s van me zijn die naar Brazilië gaan om 1 of 2 wedstrijden mee te maken.’
Asabina hoopt dat de wedstrijden spannend zullen zijn. Hij zal het Braziliaanse team aanvuren. ‘Brazilië is ons zuiderbuur.’ Binnen het Braziliaans team zit een van zijn favorieten, namelijk Neymar Jr. Hij is ook een fan van Leonel Messie die speelt voor het Argentijns team.
Dagblad Suriname sprak ook met het VHP-assembleelid Mahinder Jogi. ‘Ik ben man van de straat’, zegt hij. Volgens Jogi geniet het politiek veldwerk prioriteit boven de KW-wedstrijden. Pas na de halve finale wordt het spannend voor hem om de wedstrijden te volgen. Ook wanneer de landen Duitsland, Brazilië en Nederland spelen. ‘Ik ga wel naar de openingsceremonie kijken, dat is altijd leuk.’ Aan de wedstrijden live volgen, heeft hij geen moment gedacht. Deze is namelijk verspilling van kostbare tijd en geld, benadrukt de politicus.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!