Leiles zal problemen OKB oplossen

Leiles zal problemen bij OKB zoveel als mogelijk oplossen.1Minister Edmund Leiles geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de voorbereidingen naar de verkiezingen van 2015 toe in volle gang zijn. Bij zijn aantreden als minister was men al bezig met de voorbereidingen en dat proces wordt gecontinueerd. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, had de krant eerder aangegeven dat er niet voldoende financiële middelen ter beschikking waren gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken om onder andere inzage te hebben in de kiezerslijsten. Deze uitspraak deed zij toen het ministerie nog onder bewind was van ex- minister Soewarto Moestadja. Leiles geeft als reactie hierop dat hij zelf ook lid van het OKB is geweest en dus weet wat er reilt en zeilt binnen de organisatie. Hij geeft verder aan dat hij op woensdag 14 mei een gesprek zal hebben met het OKB om de pijnpunten te bespreken. Hij zal zoveel als mogelijk proberen de problemen die er zijn, op te lossen zodat het bureau zijn werkzaamheden naar behoren kan doen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!