Saramacca introduceert eigen roze vuilniszakken

“Het district Saramacca heeft voor de vuilophaal eigen roze vuilniszakken geïntroduceerd. Deze vuilniszakken zijn gemaakt van eerste kwaliteit grondstoffen, dus niet van gerecycled materiaal. Het is heel stevig en in twee maten verkrijgbaar. De mediumzakken zijn er voor het normale huisvuil en de grote zakken voor de wat grotere vuiltonnen voor de winkels en kantoren”, aldus het hoofd van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst, Lalita Meghoe – Bhairo. Deze vuilniszakken zullen verkrijgbaar zijn bij de verschillende supermarkten in Saramacca. Het ligt in de bedoeling dat de bewoners hun vuil alleen in de roze vuilniszakken aanbieden aan de vuilophaalwagens. ‘Per 01 april 2014 zal huisvuil verpakt in een andere kleur vuilniszak niet meegenomen worden door de vuilwagen’, zegt Mevrouw Bhairo.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat de bevolking met de introductie van deze vuilniszakken zal meehelpen om het vuilophaalproject van het commissariaat te bekostigen. De prijzen zijn vastgesteld op SRD 6 per pak voor de medium van 10 stuks en SRD 12,50 per pak van 5 stuks voor de grote zakken. Een soortgelijke werkwijze wordt ook in district Para gehanteerd door dc De Miranda. In Para wordt het vuil alleen in gele zakken opgehaald.
De dc doet een beroep op een ieder om zijn medewerking te verlenen om het project tot een succes te maken. “Zo helpt een ieder tegelijkertijd ook mee om de eigen omgeving schoon te houden, omdat een schoon en veilig milieu een belangrijke voorwaarde is voor de gezondheid en productie “, aldus Ramdhani.
Vermeldenswaard is dat vanaf 01 februari 2014 ook in alle binnenwegen van Saramacca huisvuil wordt opgehaald. Voor februari werd het huisvuil alleen opgehaald in Groningen door een particulier en de hoofdwegen van Saramacca, te weten de Oost-Westverbinding, de Vijfde Rijweg, de Mr. P. Chandishawweg en de Saramaccaweg.
Voor deze hoofdwegen krijgt het district ondersteuning van het ministerie van Openbare Werken, de afdelingen Openbaar Groen en Vuilophaal. De ophaalwerkzaamheden zullen steeds geëvalueerd en bijgesteld worden.

error: Kopiëren mag niet!