NDP zoekt nieuwe coördinator voor Saramacca

De leiding van de NDP is druk doende om de plooien glad te strijken in het district Saramacca. Ook zou de leiding druk doende zijn met het zoeken van een nieuwe coördinator voor het district, melden politieke bronnen. Reeds enige poos is er sprake van enorme politieke onrust in het district, sedert gewezen assembleelid Robby Malhoe ‘de achterdeur intrapte en op die manier zijn politieke intrede deed in het district’. Voorheen lag de politieke coördinatie in handen van Badrisein Sital en het NDP-hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk. Echter, Malhoe legt het Saramaccaanse volk voor dat hij de nieuwe aangewezen coördinator is. Deze informatie blijkt niet op waarheid te berusten.
Dagblad Suriname maakte contact met zowel Sital als Koorndijk. Beiden gaven te kennen dat hen een spreekverbod is opgelegd door de leiding van de partij. ‘Ik heb een afspraak lopen met de leiding. Er zijn interne besprekingen gaande. Op dit moment zijn we in rust.’ Met deze informatie volstond Sital.
Volgens Koorndijk heeft ook hij een spreekverbod opgelegd gekregen en houdt hij zich strikt daaraan. Maar politieke bronnen binnen de NDP melden dat Malhoe nimmer door het hoofdbestuur van de partij is aangesteld als de nieuwe coördinator. De partij zou op dit moment bezig zijn met het zoeken naar een nieuwe coördinator. Volgens de bronnen wil Malhoe ten koste van alles doordrukken dat zijn dochter de DNA-kandidaat wordt voor de NDP bij de komende verkiezingen. Dit heeft hij reeds in het prille begin aangegeven aan Dagblad Suriname. ‘Er volgen mooie verrassingen voor meneer Malhoe. Misschien gaat hij wegrennen van het politieke veld.’ Volgens de bronnen is Malhoe slechts bezig met soloacties voor eigen politiek gewin.
Recent zijn in het district tal van projecten opgeleverd. Hoewel deze een initiatief waren van Koorndijk, heeft Malhoe doen overkomen alsof het om zijn projecten ging. Zulks was ook het geval bij de oplevering van het waterleidingproject te Damboentong. Hierover had Koorndijk indertijd scherpe kanttekeningen geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!