Minister Belfort tot nu toe tevreden over acties

Minister Belfort van Justitie en Politie is tot nu toe tevreden met de verhoogde samenwerking tussen de politie en het leger. ‘We zijn pas enkele dagen bezig, maar er zijn al resultaten te merken.’ Toch waren er bij de aankondiging van de actie stemmen, die aangaven dat het minder effect zou hebben omdat het van tevoren bekend werd gemaakt. ‘We delen mee dat er acties zullen plaatsvinden, maar er is natuurlijk nog meer wat er gebeurt en daar doen we geen mededelingen over. We willen vooral de gemeenschap op de hoogte stellen, zodat zij zich kan voorbereiden. Men kan bijvoorbeeld even kijken of alle autopapieren in orde zijn. Toch merk je dat we in de afgelopen dagen meerdere mensen hebben moeten beboeten, omdat hun papieren niet in orde waren!’ Belfort gaf verder aan dat de samenwerking en de verhoogde staat van paraatheid zeker tot de verkiezingen volgend jaar zullen gaan duren. ‘We gaan niet verzwakken en gaan gewoon verder.’
‘Ik dring mezelf niet op aan scholen, ik word gevraagd!’
Minister Belfort is de laatste tijd veel op scholen te zien, soms vaker dan de minister van Onderwijs. ‘Het is niet zo dat ik mezelf opdring aan die scholen om er te gaan praten. Ik word gevraagd door de schoolleiding. Ze kunnen soms niet meer met sommige kinderen en wat ik af en toe tegenkom, daar zouden mensen van schrikken!’ Belfort legt uit dat hij het geen probleem vindt al die scholen af te gaan. ‘Ik hoop door met ze te praten dat ik ze op andere gedachten kan brengen. Soms zijn het jonge kinderen. Ik zag een jongen van acht die gewoon niet naar school wil. Hij spijbelt, omdat hij dat leuk vindt. Wat moet daarvan worden? Nu is hij acht, maar over tien jaar is hij achttien en dan zit je lekker met je gezin op je erf en komt zo iemand ineens op je af, omdat hij geen andere uitweg heeft dan het te nemen van anderen!’
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!