Geluiden ‘verkiezingsmutatie’ dc’s

Dc Rawien Jiawan
Dc Rawien Jiawan

Dc Aroenkoemar Ramdhani
Dc Aroenkoemar Ramdhani
Er zijn hardnekkige geruchten dat districtscommissarissen vervangen zullen worden in aanloop naar de verkiezingen. Dagblad Suriname heeft vernomen dat de dc van Wanica, Rawin Jiawan, binnenkort gemuteerd zal worden naar Saramacca. Gesteld wordt dat een nieuw persoon, een NDP’er, deze post in Wanica zal bekleden.
‘Ik weet er niets van, ik weet het helemaal niet’, reageerde Jiawan toen hij hiermee geconfronteerd werd. Dagblad Suriname maakte ook contact met dc Arunkumar Ramdhani van Saramacca. ‘Vanuit officiële bronnen heb ik nog niets vernomen’, deelde hij mee. Ramdhani zegt dergelijke geluiden ook vanuit onofficiële bronnen opgevangen te hebben. ‘Maar ja, ik blijf mijn werk doen’, zei hij.
Roliene Samsoedien, deken van de dc’s in Suriname, ontkent ook alles. Volgens haar zou zij op de hoogte moeten zijn indien mutaties van dc’s in zicht zouden zijn. ‘En tot zover heb ik nog geen nieuwe dc opgeleid die in Wanica geplaatst zou kunnen worden.’ Eerder deden ook geruchten de ronde dat de dc van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, gemuteerd zou worden naar Wanica.
Volgens politieke bronnen heeft de NDP danig moeite om deze districten onder politieke controle te houden gelet de opmars van de VHP. Door het op een zijspoor plaatsen van Charles Pahlad als coördinator van Wanica, is de chaos in dit district compleet. Er worden totaal geen ‘NDP-activiteiten’ meer ontplooid. Het is muisstil binnen het kamp van de NDP. Dit zou voor president Desi Bouterse de aanleiding zijn om in hoogsteigen persoon de trekkersrol te vervullen in Wanica. Nadat Pahlad, die jaren bekend stond om zijn actieve houding binnen het district, door de NDP zelf politiek is ‘vermoord’, werd de naam genoemd van ex-OW-minister Ramon Abrahams als de opvolger van Pahlad. Maar bewoners van Wanica willen zijn naam niet eens horen vanwege de corruptieve praktijken waarmee hij in verband wordt gebracht.
In Saramacca gaat het ook totaal rommelig aan toe tussen Badrisein Sital enerzijds en Robby Malhoe anderzijds. Beide personen houden voet bij stuk over een groot aantal trekkers en aanhang te beschikken. Dc Ramdhani is vanaf het begin bij Malhoe in ongenade gevallen, omdat hij deel zou uitmaken van het politieke kamp van Sital.
In Nickerie sputtert het ook gezien de gezondheid van Rachied Doekhie, zoals NDP-topper Ricardo Panka eerder beweerde. De vele aanvallen tegen de PL duiden erop dat het ook in Nickerie een ware veldslag wordt bij de komende verkiezingen. Dit district was eens het bolwerk van de VHP. Vanwege de doorstart die de VHP bezig is te maken in Nickerie kan gesteld worden dat deze partij haar positie zal opeisen. Alle zetels van de NDP hangen zo te zien aan een zijden draad.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!