Geinstalleerde jongeren zullen nodige skills worden bijgebracht

1BoutersePresident Desi Bouterse heeft in het KKF-gebouw zestig jongeren geïnstalleerd in hun functie als gekozen leden van het Nationaal Jeugdparlement, jeugddistrictraadsleden, Caricom jeugdambassadeurs en de millenium development goals ambassadeurs. De directeur van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, John Sandriman, zei zaterdag tijdens de installatie dat de jongeren de nodige skills en trainingen zullen krijgen om het werk uit te voeren. De directeur is ervan overtuigd dat de kersverse leden een goede job zullen doen. Net als de president bedankte Sandriman de jeugdparlementariërs voor hun diensten voor de afgelopen drie jaar. De deuren van Sport- en Jeugdzaken zullen altijd voor hen openstaan.
Derryl Boetoe, uittredende voorzitter van het NJP, gaf als advies aan de nieuwe leden om het werk serieus te nemen en het niet te zien als een toneelschool. Boetoe gaf aan niet eens te zijn met de kritiek dat het NJP na 10 zijn bestaansrecht nog niet heeft bewezen. Het NJP is een instituut waarnaar wordt opgekeken in de regio. ‘Als het nationaal niet gewaardeerd wordt, dan is het teleurstellend’, meent de aftredende voorzitter.
President Bouterse zei dat de visie van de regering in het kader van jongerenparticipatie belangrijke doelen inhoudt zoals het voorbereiden van jongeren op de nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en het scheppen van voorwaarden door de regering, waardoor het mogelijk wordt dat jongeren zich intensief kunnen concentreren op participatie in de maatschappij. De aanpak van jongerenontwikkeling zal meer dan ooit worden uitgevoerd. ‘Mooie dingen gebeuren daar waar jongeren zich bundelen’, gaf de president aan. ‘De regering zal op haar niveau meer moeten doen wat betreft de randvoorwaarden. We zijn een enorm voorbeeld, maar we hebben niet geschroomd om te kijken waar het ook fout gaat’, stelde Bouterse.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!