‘BEP gaat in 2015 voor verkiezingswinst’

Net als alle andere politieke partijen gaat de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) ook voor verkiezingswinst in 2015. De voorzitter van de BEP, Celcius Waterberg, riep de leden tijdens de opo-yari-viering op zaterdag 8 februari op om harder te werken. Naar zijn mening wordt er nog niet hard genoeg gewerkt. Jongeren durven volgens de voorzitter niet op de voorgrond te treden, ondanks het feit dat er voldoende kadertrainingen worden verzorgd. Er moet volgens Waterberg hard gewerkt worden om 8 tot 12 zetels te halen, ‘want in een coalitie met 1 of 2 zetels heeft een politieke partij geen zeggenschap’.
De BEP werkt verder aan het opzetten van een radiostation om de informatiestroom naar met name het binnenland te vergroten. Gedacht wordt aan de districten Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne, Wanica en Paramaribo. Patricia Meulenhof, één van de leden van de BEP, benadrukte in haar toespraak het belang van de vrouw en een juiste opvoeding van de kinderen zodat ze goede keuzes kunnen maken in hun leven. Mensen moeten vrij zijn in het maken van keuzes. Ze gaf ook aan dat waar voorheen SRD 6 miljoen gestort werd per district in het kader van decentralisatie, er thans maar SRD 1 – 2 miljoen gestort wordt.
Ook Guno Castelen, voorzitter van de SPA, benadrukte dat het van belang is dat kinderen opgevoed worden om de juiste keuzes te kunnen maken. Bij de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de NPS, VHP en DOE aanwezig. De NPS-voorzitter kon niet aanwezig zijn vanwege een opo-yari-viering in Grun Dyari. Ook de VHP-voorzitter was er niet vanwege de viering van zijn jaardag in Stichting De Olifant. Castelen en Winston Jesserun, voorzitter van DA91, waren in persoon aanwezig. De toespraken moesten kort onderbroken worden vanwege een stroomuitval.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!