NPS gaat voor 12 zetels

Nationale Partij Suriname (NPS) haalt bij de komende verkiezingen op zijn minst 12 zetels. Dat zei Gregory Rusland, voorzitter van de groene partij afgelopen zaterdag tijdens een partijmeeting. Om de 12 zetels te behalen, staan de deuren alvast open voor alle oude leden. Rusland gaf ook aan dat NPS nu niet meer kan worden gezien als een partij van Paramaribo alleen.
De voorzitter van afdeling Paramaribo, John van Coblijn, zei dat de regering bitter weinig heeft gerealiseerd. Zo lopen huizen nog steeds onder water en zijn de 18.000 huizen niet gehaald.
Ondervoorzitter van de Nationale Partij Suriname en De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, gaf tijdens de opo jari-vergadering van de partij aan dat de Pertjajah Luhur niet de oorzaak is dat er een gebrek aan quorum is. Volgens de ondervoorzitter is de PL juist een partij de op tijd de vergaderingen bijwoont, en zo ook het Nieuw Front. Af en toe worden ze wel boos, dan verschijnen ze niet, zegt Wijdenbosch. De ondervoorzitter maakt voor het eerst in haar 27 jaar als DNA-lid mee dat er zoveel vergaderingen na elkaar zijn afgeblazen. Wijdenbosch hoopt dat de coalitie zo snel mogelijk hun zaken op orde kan stellen, zodat er weer vergaderd kan worden.
De laatst ingediende anticorruptiewet door president Bouterse moet volgens Wijdenbosch goed worden bestudeerd, omdat het zou verschillen met de anticorruptiewet, die door toenmalige president Venetiaan 10 jaar geleden werd ingediend. De ondervoorzitter had het gevoel dat deze wet pas zijn intrede zou doen als deze regering is vertrokken. Er zijn genoeg andere middelen om corrupte figuren dan nog te achterhalen, gaf ze aan.
De afdeling Paramaribo heeft veel werk aan de winkel. Deze afdeling moet ervoor gaan zorgen dat alle stemmen die de partij had verloren, terugkomen. Wijdenbosch beseft wel dat er hard wordt gewerkt, maar er moet nog harder worden gewerkt om de zetels binnen te halen.
Alle bezoekers, veelal ouderen, werden voorzien van gratis drank en voeding.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!