‘We hebben 35 jaar gewacht op betegeling van onze weg’

NDP-kernvoorzitter Ramdat Tewarieweg‘Onze weg, de Ramdath Tewarieweg, is 2.7 kilometer lang. Zo een korte weg, niet eens 3 kilometer. Toch hebben we 35 jaar lang gewacht op betegeling van deze weg’, geeft de NDP-kernvoorzitter van de Ramdath Tewarieweg en omgeving, Samisdie Singoastro, te kennen aan Dagblad Suriname. Uit vreugde en enthousiasme hebben 32 personen zich aangesloten tot de NDP-kern, die het afgelopen weekend is geïnstalleerd. Op deze dag is ook het officieel startsein gegeven voor het betegelen van de weg door minister Rabin Parmessar van Openbare Werken.
‘Ik weet het heel goed, we hebben tientallen jaren moeten ploeteren op de weg met onze bromfiets en auto’, vertelt Singoastro. Hij weet zich ook te herinneren dat gedurende het bewind van Nieuw Front de afgelopen 15 jaren er ook eens het startsein was gegeven voor het betegelen van de weg. ‘Maar het is daarbij gebleven, de weg is nooit betegeld.’ Volgens Singoastro is politiek het behartigen van de belangen van de burgers. ‘We zijn de NDP zeer dankbaar, daarom hebben we ons aangesloten bij deze partij. Wij alleen weten hoe wij gepinaard hebben met de slechte wegsituatie. In de regenperiode was de weg onbegaanbaar.’
Opvallend is dat al de 32 personen die deel uitmaken van de kern, Javaanse broeders en zusters zijn. ‘Ik heb niemand gemobiliseerd, de personen hebben zich meteen uit vrije wil aangesloten’, meldt de kern-voorzitter. De kern bestaat uit de volgende personen: ondervoorzitter: Amsie Reenaldo, de twee secretarissen zijn Madsaleh Stephen en Kromojemiko Suzanne. De penningmeester is Wihardja Rachella en de twee commissarissen zijn Singoastro Quincy en Sariman Dion.
De overige leden zijn: Djahari Achmad, Kramawitana Christopher, Kasmo Jusuf, Pokarso Jurley, Kromojemiko Leroy, Zadir Marchiano, Mangoendiardyo Ardi, Ngadiman Regilio, Tokarijo Alfonso, Djojopawiro Eric, Singoredjo Andres, Nojotaroeno Idul, Singoastro Gerit, Kramawitana Muljono, Singoastro Riduan, Karmin Vanessa, Tokarijo Soekijem, Kramawitana Fajella, Aldja Rephano, Ngadiman Robby, Madsaleh Miquel, Tinggal Glenn, Tokarijo Cecelia, Wongsopawiro Ahrief en Tokarijo Soekarman.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!