Kantonrechter legt hogere straf op aan verdachte

Rodney B. is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en zes maanden, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook gelastte de magistraat de gevangenhouding van de verdachte. De 24-jarige heeft op 20 september tezamen en in vereniging met twee andere manspersonen diefstal door middel van braak gepleegd in een woning. Hierbij fungeerde Rodney B. als chauffeur. De onverlaten haalden het hele huis overhoop en namen enkele waardevolle spullen mee, waaronder een laptop en een mobiele telefoon. De getuige in deze zaak verklaarde dat zij die morgen op weg was naar het werk toen zij een paar meters voor haar een wit gelakte voertuig met donkere ruiten heel verdacht zag rijden. Hierin zag zij drie mannen, waarvan twee een paar meter verder uit de auto stapten en vervolgens het erf van haar buurman betraden. De verdachte Rodney B. merkte op een gegeven moment op dat hij gezien was en probeerde de getuige te overhalen om haar een lift aan te bieden. Doordat hij de donkere ruiten naar beneden draaide, heeft de getuige hem positief kunnen herkennen. De verdachte raakte in paniek en reed toen met volle vaart weg. De getuige noteerde het kentekennummer van het voertuig en ging samen met de benadeelden naar de politie om een aangifte te doen. Hierdoor is de verdachte in beeld gebracht. Rodney B. ontkende op de zitting dat hij iets te maken had met de inbraak, aangezien hij die dag enkele boodschappen was gaan doen in de Ramgoelamweg. Ook heeft hij geen rijbewijs. Het Openbaar Ministerie eiste een straf van twaalf maanden onvoorwaardelijk en gevangenhouding van de verdachte. Volgens rechter Ramnewash was er hier sprake van een brutale inbraak en vond hij ook dat de eis van het Openbaar Ministerie te mild was. Hij legde de verdachte een hogere straf op dan de eis van de officier.

error: Kopiëren mag niet!