Tuchtcollege mild op eerste zitting

6 RobinhoodHet tuchtcollege van de SVB, onder voorzitterschap van Keshopersad Gangaram Panday, heeft milde straffen uitgedeeld op de eerste zitting van het seizoen 2013-2014. Het doel van het college is dat spelers hun fouten inzien en zullen corrigeren. Bij alle gevallen hebben de spelers beloofd nooit meer voor het tuchtcollege te zullen verschijnen. Op de rol stonden er 5 gevallen, drie van de Hoofdklasse en twee van de Eersteklasse. Twee spelers van Robinhood, te weten Enzo Senkye en Ian Solomon, stonden voor het tuchtcollege voor hun misdragingen tegenover de wedstrijdleiding aan het eind van de wedstrijd tegen SV Notch. Robinhood verspeelde hierbij een 2-0 voorsprong en speelde uiteindelijk 2-2 gelijk. Senkye beging in de 90ste minuut een zware overtreding, waarvoor hij de rode kaart kreeg. Hij slingerde hierna ook beledigende woorden richting arbiter Earl Banjo, zoals ‘joe na wan keskesi.’ Tegen Senkye werd geeist 2 wedstrijden onvoorwaardelijk en een geldboete van SRD 50. De uiteindelijke straf werd 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, een proeftijd van 3 maanden en een geldboete van SRD 100, subsidiair 1 wedstrijd. Ook de speler Ian Solomon van Robinhood misdroeg zich na de wedstrijd. Van op het speelveld heeft hij arbiter Banjo uitgescholden en probeerde hij hem zelfs aan te vallen. Echter staken medespelers er een stokje voor en kon erger worden voorkomen. Solomon kreeg een straf van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en een boete van SRD 50. Deze milde straffen zijn gekomen na overweging van het tuchtcollege op de volgend punten, te weten dat de houding van de spelers op de zitting positief waren, ze toegegeven hebben dat ze fout waren en ook hun excuses hebben aangeboden aan de arbiter.
Apanta vergeven
De speler Petrus Apanta van Boskamp is vergeven voor zijn wandaden. In de 53ste minuut beging Bruce Diporedjo van WBC een overtreding op hem. Apanta werd boos en klapte Diporedjo vervolgens. De oud-Inter Moengotapoe-speler zag meteen dat hij fout was en bood direct zijn verontschuldigingen aan Diporedjo en arbiter Adjako. Ook aan WBC-trainer Roy Vanenburg zei hij sorry voor deze actie. Al deze punten werden meegenomen door het tuchtcollege. Daar zowel Diporedjo als Vanenburg de excuses geaccepteerd hadden en besloten Apanta een kans te geven, strafte het college hem mild. Apanta moet 1 wedstrijd onvoorwaardelijk zitten en 1 voorwaardelijk. Hij kreeg een boete van SRD 50 subsidiair 1 wedstrijd.
Reservespeler ACoconut misdraagt zich
Raphael Fonkel, reservespeler van ACoconut in de SVB Eersteklasse wedstrijd tegen Deva Boys, heeft zich ernstig misdragen op het Bigi Wey Sportcomplex te Brokopondo. Hij was afwezig op de zitting, maar secretaris Robert Mando van de club was er wel. In de 55ste minuut deed hij bedreigende en denigrerende uitspraken richting de wedstrijdleiding. Toen tafelofficial Rokette hem tot kalmte aanmande, spuwde hij zijn gal uit richting hem. ‘Joe ne gwa oso, loekoe mi na mi taki. Loekoe mi fesi boeng. Jo sjie sa mo doe nanga joe’, slingerde hij richting Rokette. Op de zitting gaf Mando aan dat Fonkel zijn spijt heeft betuigd voor zijn handelingen en ook toegegeven heeft fout te zijn geweest. Volgens het rapport van de wedstrijdleiding is het publiek van ACoconut ook vreselijk tekeer gegaan in het Bigi Weystadion. Zo scandeerden dat als ze verliezen, de arbiters het zullen merken. Ze gebruikten superkrachttermen tegen de leiding. Mando verklaarde op de zitting dat hij hiervan niets heeft gemerkt. Fonkel kreeg een straf van 3 wedstrijden onvoorwaardelijk, 1 voorwaardelijk en een boete van SRD 200.
Papatam-speler Gevitoen Asaiti heeft voor het slaan van de KD-speler in de 63ste minuut de rode kaart gekregen. Bij het verlaten van het veld klapte hij de speler ook. Daar Asaiti niet aanwezig was, werd hij bij verstek veroordeeld. 3 wedstrijden onvoorwaardelijk en een geldboete van SRD 100 was het vonnis.

error: Kopiëren mag niet!