Recherche Nieuwe Haven houdt aantal verdachten aan

Drie verdachten zijn op 27 juni 2013 kort na een beroving aan de Noordelijke Industrieweg aangehouden. Het drietal ging ervandoor met geld en sieraden. Tijdens hun vlucht moet één hunner een schot hebben gelost uit een vuistvuurwapen. Een deel van de buit is op één van de mannen aangetroffen. Ook het voertuig waarmee de beroving is gepleegd en een dolkmes zijn in beslag genomen.
Leden van de surveillance eenheid de Nieuwe Weg hielden op 28 juni 2013 drie verdachten staande in een oranje gelakt voertuig. Het drietal beroofde onder bedreiging met geweld een man de avond ervoor aan de Tayerbladstraat van dit voertuig en nam ook enkele andere goederen mee uit zijn woning. Van de drie verdachten die werden overgedragen aan de recherche zijn twee hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zowel het voertuig en de buitgemaakte spullen zijn inmiddels teruggevonden.
De politie van ressort Centrum heeft op 28 juni 2013 op aanwijzing van een benadeelde een 16-jarige verdachte aangehouden. Deze jeugdige beroofde een vrouwspersoon door middel van geweld van haar gouden halsketting. Hij is overgedragen aan de recherche.
Drie verdachten, twee mannen en een vrouw, zijn ter zake oplichting aangehouden. Deze vrouw lichtte een bekende cambio op van Euro 20.000 aan de Van ’t  Hogerhuysstraat. Dit nadat één van de verdachte mannen zich bij de cambiohouder had voorgedaan als te zijn een bekende klant en telefonisch de opdracht gaf dit bedrag uit te betalen aan de vrouw. Toen de benadeelde dit ontdekte, aarzelde hij geen moment en deed aangifte bij de politie. De recherche die meteen in actie kwam, kon nog net voorkomen dat de vrouw van Surinaamse origine met de Nederlandse nationaliteit het land uitging. Met medewerking van het BID-team kon ze na te hebben ingecheckt worden aangehouden. Haar twee mannelijke comparanten, die haar op de luchthaven hadden afgezet en terugkeerden naar Paramaribo, werden door rechercheurs die op weg waren naar de luchthaven, onderweg aangehouden. Een deel van de buit is inmiddels teruggevonden. Alle verdachten zijn hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!