Dc Ramdhani overhandigt eerste verzekeringspas in Saramacca

IFDe regering streeft naar gezondheidszorg voor iedereen. Per 01 juli 2013 zijn kinderen van 0-16 jaar en volwassen van 60 jaar en ouder met de Surinaamse nationaliteit verzekerd voor de Basis Zorgverzekering van Self Reliance. In dit kader heeft de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, samen met de bestuursambtenaren en ressortraadsleden van het district op de HC Pawelschool een aanvang gemaakt met de distributie van de verzekeringspassen aan schoolgaande kinderen. Tyrel Vreedzaam was de eerste leerling die een pas heeft ontvangen uit handen van de dc.
Verder zegt de dc dat bestuursambtenaren  en ressortraadsleden van de verschillende ressorten bezig zijn met de distributie van de verzekeringspassen in geheel Saramacca. Ook de verschillende dorpen zullen worden aangedaan de komende dagen. Belangrijk is dat de verzekerde hiermee naar zijn/haar huisarts moet voor registratie, waarna ze een definitieve verzekeringspas zullen ontvangen. In gevallen waar de ouder/verzorger aangeeft dat het kind vrijwillig verzekerd is en geen prijs stelt op de Basis  Zorgverzekering Self Reliance, moet de pas in zijn geheel worden geretourneerd, met een aantekening welke verzekering betrokkene bezit, naam van de ouder, verzorger en betrokkene, ID-nummer, cellulair nummer en handtekening.
Vermeldenswaard is dat men deze pas krijgt van de overheid via de school en bestuursdienst. Deze pas moet uiterlijk 31 juli 2013 geregistreerd zijn bij de huisarts. Pas wanneer je geregistreerd bent bij de huisarts, kan je je verzekeringspas gebruiken.

error: Kopiëren mag niet!