Binnen 10 maanden 225 nieuwe werknemers bij EBS

Binnen 10 maanden 225 nieuwe EBS-werknemersHet VHP-assembleelid AsisGajadien eist een financieel onderzoek bij de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit,omdat er wanbeleid door de huidige directeur zou zijn gevoerd. Vanaf zijn aantreden zijn er zeker 300 werknemers in dienst genomen. Bij het formeel bestuderen van de stukken van de EBS kwam Gajadien tot de ontdekking dat in de periode van juli 2012 tot maart 2013 er 225 nieuwe medewerkers zijn binnengehaald, waarvan 83 beveiligingsmedewerkers. Vooral het aantal beveiligingsmedewerkers laatGajadiende wenkbrauwen fronzen. Hij praat dan ook van een ‘koninkrijk’ welke door de huidige directeur tot stand is gebracht binnen de EBS. Hierbij wordt de handel en wandel van elke medewerker voortdurend in de gaten gehouden door de beveiligingsmedewerkers.
Gajadien vermeldt dat er ook astronomische bedragen zijn uitgegeven voor infrastructurele werken, alsook de aanschaf van peperdure wagens. Dit heeft als gevolg dat de EBS reeds geruime tijd niet in staat is om klanten, die hun betalingsverplichting reeds 6 tot 8 maanden terug hebben voldaan, aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. In deze categorie zijn erook bedrijven die aan hun betalingsverplichting hebben voldaan, maar nog niet aangesloten kunnen worden op het netwerk. Deze klanten kunnen niet aangesloten worden vanwege het ontbreken van de nodige materialen. Leveranciers worden niet betaald, waardoor zij de EBS de rug toekeren. Ook vermeldt de politicus dat het distributienet van de EBS er slecht onderhouden bij staat.
Onderzoek van Gajadien wijst ook uit dat de EBS zeker een bedrag van SRD 170.380 aan donaties heeft uitgegeven in 2012. ‘Het koninkrijk der EBS heeft ook een eigen donatiepotsedert het aantreden van de huidige directeur.’
AshaGajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!