Dierenbescherming Suriname stopt met meldingen overlast

Het dierenasiel van de Stichting Dierenbescherming Suriname verleent geen medewerking meer wanneer het gaat om meldingen van gevallen van overlast van honden en katten in de buurt, of op terreinen van bedrijven en instanties. Adviezen om het probleem op te lossen, zullen wel gegeven worden. De noodopvang die er is, beperkt zich tot de doelgroep van zieke, zwakke en gewonde dieren op straat, of te jonge dieren die zich niet kunnen redden en die geen eigenaar/verzorger hebben. ‘In deze gevallen is het aanbod reeds zo groot dat wij het niet aankunnen. Bij meldingen van overlast gaat het niet om het dier, maar om de mens. En dat probleem moet de mens doorgaans zelf oplossen.’
‘De  zwerfdierenproblematiek  is  niet  alleen  een  voorbeeld  van  enorm  dierenleed, doch vooral een probleem welke door de maatschappij zelf gecreëerd wordt met het dagelijks achterlaten en dumpen (weggooien) van hulpeloze dieren. Een  vrijwilligersorganisatie  als de ‘DBS’, kan dit ernstig verwaarloosde  en  onderschatte probleem niet alleen oplossen. Zonder  de  hulp vanuit onze  maatschappij, maar  ook  zonder  hulp  van  de  overheid  en  ondersteunende  diensten zoals de politie, redt de organisatie het niet. Dan is het onbegonnen werk en blijven we met zijn allen leven in deze toestand.’
‘Zonder wetgeving en vervolgens controle en handhaving komen we geen stap  verder.’ De  wetgeving is  al  enige tijd in concept en die wacht nu op  verdere behandeling door het ministerie van LVV en de assemblee. Wanneer het achterlaten van dieren op  straat  alsook  mishandeling  en  verwaarlozing  van  dieren niet bij  wet  strafbaar wordt en gesanctioneerd wordt, blijft het  onmogelijk  voor  het  asiel  en  het dierenvervoer  van  de Stichting  Dierenbescherming  Suriname  en  andere dierwelzijnsorganisaties om op een diervriendelijke wijze meldingen van overlast te helpen oplossen.
De Stichting Dierenbescherming Suriname en het werk van het asiel kunnen niet zonder de steun van alle  partijen  in de Surinaamse samenleving. Wij  doen  hierbij  een  dringend  beroep  op  de overheid, het bedrijfsleven en in het bijzonder elke burger in ons land om dit probleem samen met  de  dierenorganisaties  aan  te  pakken  en  op  te  lossen,  voor  een  diervriendelijk en menswaardig Suriname’, aldus en bericht van Stichting Dierenbescherming Suriname.

error: Kopiëren mag niet!