Ondersteuning NJP nodig voor realisatie acht MDG's

‪Het Nationaal Jeugdparlement (NJP), dat deel uitmaakt van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), kan van betekenis zijn voor Surinaamse jongeren als het een goede samenwerking heeft met het MDG-programma, dat geleid wordt door de twee MDG-ambassadeurs Faizel Abdoelgafoer en Jill Kromosoeto. Het NJP is een adviserend orgaan en bewaker van het jeugdbeleid onder welke regering dan ook. Dit is een statement van NJP-parlementariër van Nickerie, Regillio Dors. Volgens deze jongere biedt een samenwerking van NJP’ers en het MDG-programma meer kansen, omdat zaken door het NJP aangekaart, betrekking hebben op de acht millenniumdoelen. Vrijwel alle problemen waarmee jongeren zitten over het gehele land gaan over goed onderwijs voor elk kind, het terugdringen van babysterfte en armoede. Naast het promoten van de acht MDG’s doelen wordt er invulling gegeven aan de aanpak van voornoemde problemen door gemeenschapsprojecten op touw te zetten.
‘Terugblikkend mag ik constateren dat het MDG-programma heel wat projecten heeft kunnen realiseren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan het vuilnistonnenproject, dat als doel heeft een gezond milieu voor ons allen. Vervolgens het landelijke schoolpakkettenproject, waarbij meer dan achtduizend schoolpakketten aan jongeren is verstrekt in stad en district. Dit project heeft bijgedragen aan de motivatie en stimulans om de Surinaamse jeugd in de schoolbanken te houden en het belang van educatie in te zien. De regering heeft ook haar bijdrage geleverd door de algemeen kinderbijslag (AKB) te verhogen van SRD 3 naar SRD 30. Het naschoolse opvangproject is ook een positieve ontwikkeling van begeleiding van onze jeugd. Hopelijk mogen wij binnenkort ook de uitvoering van het Conditional Transfer Programma van het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) verwachten. Kortom, het MDG-programma is heel belangrijk vooral als het gaat om de positie van de Surinaamse jongeren’, zegt Dors tegenover DBS.
Als MDG-coördinator van het district Nickerie en Coronie wil Dors goed gebruikmaken van de gelegenheid door veel meer te doen voor jongeren uit deze twee districten. Verder stelt de NJP’er dat personen zich beter moeten laten informeren voordat zij zich uiten over het MDG-programma. ‘Mensen die geen weet hebben over dit programma kunnen zich beter eerst laten informeren, voordat zij uitspraken doen op de televisie. Als men politiek wil scoren door het MDG in een kwaad daglicht te plaatsen, vind ik het heel jammer. Vooral de gekozen jeugdvertegenwoordigers die niet snappen waarvoor het MDG gaat. Wij blijven het goede werk voortzetten en zijn niet gemakkelijk uit het veld te slaan. Wij hopen alleen dat bij onze overdracht wij tevreden mogen terugkijken dat we hebben mogen meehelpen aan de ontwikkeling van de Surinaamse jongeren en het realiseren van de acht MDG’s.
Marijan Setrodikoro
 

error: Kopiëren mag niet!