Secretaris VvW: ‘Geen klachten over sluiting winkels om 23.00 uur’

Het gezamenlijk project van het Korps Politie Suriname, het districtscommissariaat en de Vereniging van Winkeliers (VvW) om winkels volgens de wettelijk vastgestelde tijd van 23.00 uur te sluiten, is over het algemeen goed gestart. VvW-secretaris Raymond Hasnoe vertelt aan Dagblad Suriname dat over het algemeen er geen klachten zijn binnengekomen van winkels die later dan 23.00 uur sluiten. ‘De VvW heeft geen enkele klacht of geval gehoord van de politie en commissariaat over winkels die zich niet houden aan de wettelijk vastgestelde tijd. Het project dat op 3 mei van start is gegaan, gaat de goede kant op’, zegt Hasnoe. Dit project wordt momenteel uitgevoerd in Paramaribo en Wanica.
Hasnoe zegt dat er enkelingen zijn die hun winkels om 23.00 uur sluiten, maar voor een half uur toch doorgaan met het verkopen vanuit een luikje. ‘In feite zijn deze winkeliers ook sociaal bezig. Want soms heb je een moeder die misschien dringend melk of pap moet kopen voor haar kind en in dit geval zal de winkelier niet weigeren om te verkopen. Ik denk dat de politie ook niet moeilijk zal doen voor deze uitzonderings- of spoedgevallen’, zegt Hasnoe.
De secretaris van de vereniging zegt dat de winkeliers ook positief reageren op deze controlemaatregel. ‘Als een ieder tegelijk sluit, dan is er geen sprake van concurrentie’, zeggen ze. Volgens Hasnoe zijn er zelfs enkele winkeliers die de sluitingstijd terug willen brengen naar 21.00 uur.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!