Dat is het verschil!

Heel erg lang! Vele ergernissen, veel emotie en veel ellende. Jawel, de stichting Sasur heeft voor veel ergernis gezorgd bij velen in het land. Toch, kan ik dat Sasur niet eens kwalijk nemen. Het is een poging een onderneming op te zetten zoals velen dat doen in Suriname. Kennelijk zonder een degelijk onderzoek vooraf. Als het kwaad al geschied is dan komen er maatregelen en dan is het zelfs nog de vraag of verantwoordelijken ook de daadkracht kunnen en willen tonen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Dat laatste is juist het grote probleem waarmee wij hier te kampen hebben. Verantwoordelijkheid nemen!
Nu bekijken we het geval Sasur, maar we kunnen ook verder gaan om in te zien hoe het is gesteld met de mentaliteit van vele landgenoten hier. Velen willen vaak de zaken niet eens zien omdat ze een emotionele kijk hebben op vele zaken. Zo zijn ze gebonden aan een politieke partij en dus is alles goed wat de partij doet.  Kan ook zijn door het korte inzicht waar velen ook aan lijden. Ondanks vele kritiek, heeft Sasur een beschikking gekregen met alle gevolgen van dien. Ondanks de vele adviezen in tegenovergestelde richting, is het decembermoorden proces toch in gang gezet. Wat is er nu van gekomen?
Hoeveel geld is hierin gepompt? Wie heeft het proces in gang gezet?
Waren wij niet in staat om in te zien dat, met de feiten na zoveel jaren het proces geen kans van slagen had. Nee, wij waren blijkbaar niet zo ver; of waren er andere redenen om het proces op te starten? Er is nog veel dat we niet weten maar daarom zijn we nog niet gek.
Nu wordt geroepen om een Constitutionele Hof. Ik moet nog zien dat dit Hof ook een wet dat al eerder is aangenomen nog kan toetsen. Dat zou betekenen dat dit Constitutionele Hof wel alle bestaande wetten zou moeten gaan toetsen. Men kan niet zeggen: We pikken er eentje uit en gaan die toetsen. Althans, dat kan formeel niet; maar in Suriname? We zijn benieuwd.
Ik weet nog niet of er nog een vervolg gaat komen op het besluit van Juspol-minister Belfort . Feit is wel dat hij met deze beslissing wederom de kracht heeft getoond om te doen wat goed is voor onze hele natie, zouden mensen zeggen. Ik zeg bewust, wederom omdat dit mij al vaker is opgevallen. Het verschil is daarom ook: eerst een degelijk onderzoek doen naar de haalbaarheid en dan pas beslissen. Mijn indruk is dat het hier juist andersom gebeurt. We zien wel.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!