Brandweer ondersteunt Naschoolse Opvang

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) zal met ingang van maandag 3 juni 2013 een bijdrage leveren aan het project Naschoolse Opvang van het ministerie van Onderwijs. Op die dag zullen manschappen van vier brandweerposten, t.w. Toekomstweg, Hoofdkazerne/Centrale meldingspost, Knuffelsgracht en Geyersvlijt, verschillende opvangcentra bezoeken. Met deze bijdrage wil het KBS concrete activiteiten in het kader van het project Jeugdbrandweer tot uitvoering brengen. Tevens zal het repressief personeel de scholieren in een 1-uur durend programma kennis laten maken met het blusvoertuig.
In dit programma gaat het personeel in op de uitrusting en werkwijze van de brandweer bij branden en andere incidenten zoals bijenbestrijding. Ook zullen belangrijke tips aan de hand van een vluchtplan worden besproken met de scholieren. In een mini-workshop zullen leerkrachten geïnstrueerd worden hoe de toolkit community safety te gebruiken. Tevens is er informatie over activiteiten van de jeugdbrandweer. Vooral om een idee te geven wat de jeugdbrandweer precies is, zullen brandweerwedstrijden worden gehouden. Uiteindelijk moeten deze wedstrijden leiden tot een competitie tussen de verschillende centra. Er zal aan het bedrijfsleven gevraagd worden prijzen beschikbaar te stellen. De bedoeling van deze wedstrijden is dat spelenderwijs jongeren het werk van de brandweer kunnen leren en bij voldoende interesse ze kunnen worden opgenomen in de organisatie van Jeugd Brandweer Suriname.
Gaandeweg zullen deze activiteiten van de brandweer naar de districten worden uitgebreid. Intussen zal het personeel op de buitenposten worden getraind om ook een bijdrage te leveren aan de naschoolse opvang. Momenteel treft het KBS voorbereidingen om het programma voor de naschoolse opvang vlot en doeltreffend te laten verlopen. Over vier maanden zal de bijdrage van de brandweer tijdens de naschoolse opvang worden geëvalueerd.

error: Kopiëren mag niet!