Baby krijgt naam minister en een jaar lang zorg

FrontfotoBaby Musule Edward Junior kreeg gistermiddag hoog bezoek. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie, vergezeld van zijn echtgenote en moeder, brachten gistermiddag een bezoek aan het gezin Kaise – Anakaba te Leiding 20. Baby Musule zag zaterdagavond het levenslicht op de inrit van minister Belfort. Patricia Anakaba beviel daar van haar zoon. De moeder en vrouw van de bewindsman hielpen bij de bevalling. De bewindsman was op Albina en werd door zijn vrouw gebeld met het verhaal. Belfort is zo geraakt door dit gebeuren dat hij gisteren naar Leiding 20 ging om de baby te zien die ook zijn naam heeft gekregen. De bewindsman kwam niet met lege handen. Terwijl moeder Patricia een ruiker kreeg, kreeg baby Edward Junior een babybed en zakken vol spullen. Aan de 33-jarige trotse vader  Seni Kaise deed de minister de toezegging de zorg van de baby voor een vol jaar op zich te zullen nemen. Voor Seni Kaise en Patricia Anakaba is baby Edward Junior hun derde kind. Moeder en kind maken het goed. Het echtpaar heeft nog een dochter van 9 en een zoontje van 2.
Zaterdagavond zat Patricia Anakaba in een taxi op weg naar het ziekenhuis. Nabij de Coesewijnebrug kwamen zij in een lange file terecht. Patricia zei op gegeven ogenblik aan de chauffeur dat zij de pijn niet meer kon verdragen. De chauffeur reed de inrit van de bewindsman binnen op zoek naar hulp. Volgens vader Seni wist de chauffeur niet dat de minister daar woont. Anakaba stapte uit het voertuig en zakte  meteen in elkaar. De moeder en vrouw van de bewindsman kwamen naar buiten en hielpen met de bevalling. De wacht belde vervolgens de politie en ambulance, die moeder en kind naar het ziekenhuis vervoerde. Voor moeder Belfort was het helpen bij de bevalling een fluitje van een cent. Moeder Belfort heeft jaren gediend als vroedvrouw, een respectabel beroep dat zij zelfs van haar eigen moeder heeft geleerd.
Minister Belfort hield het echtpaar Kaise –Anakaba gisteren voor zich niet te schamen over de wijze hoe en waar het kindje is geboren. ‘Kindje Jezus werd in een stal geboren en is vervolgens leider geworden van de mensheid.’ De bewindsman hoopt het allerbeste voor zijn naamgenootje.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!